Ексклюзиви
пʼятниця, 26 червня 2020 15:43

МОЗ зробило максимум, щоб забезпечити безпеку українцям - експерт

МОЗ зробило максимум, щоб забезпечити безпеку українцям - експерт
Політтехнолог Олег Постернак: "Влада прийняла всі заходи для забезпечення епідеміологічної безпеки". Фото: 4К

Міністерство охорони здоров'я України доклало усіх зусиль для забезпечення безпеки громадян країни, а нинішнє зростання захворюваності пов'язане з недбалим ставленням українців до приписів МОЗу.

Про це заявляє політтехнолог Олег Постернак на своїй сторінці в Facebook.

У своїй публікації Постернак підкреслює, що українці не сприймають нинішній літній сезон як карантин та ігнорують рекомендації МОЗу, навіть незважаючи на різкий приріст захворюваності.

"У країні спостерігається небувале зростання захворюваності на коронавірус, а ось про карантин тепер не нагадує зовсім нічого: хіба, що тільки рідкісні маски на обличчях відвідувачів магазинів або пасажирів автобусів. Але й ті або під носом, або на підборідді, або ще краще - в кишені", - пише він.

Політолог зазначає, що влада, в свою чергу, прийняла всі заходи для забезпечення епідеміологічної безпеки і підготувалося до другої хвилі COVID-19:

"МОЗ і так зробило максимум, щоб забезпечити безпеку українцям з кульгавою системою охорони здоров'я, і ​​підготувалося до другої хвилі ковіда. Де ще ми спостерігаємо картину заповнюваності ліжок в 30%? Ніде! Тому що це кращий показник, і ось це і є характеристика роботи міністерства".

На думку експерта зараз саме на громадянах України і лежить відповідальність за різкий приріст коронавірусних інфікованих, і саме вони і повинні ставитися до ситуації більш свідомо і виконувати карантинні правила, а не звинувачувати в недосконалості систему охорони здоров'я України:

"Це люди повинні бути усвідомленими, а не звинувачувати у всіх бідах медсистему. Вона не гумова, і не витримає всіх наших скарг. Простіше, просто надіти маску, виконувати всі розпорядження МОЗу, і трохи потерпіти. Тому що далі буде краще, тільки якщо ми самі будемо кращими", - резюмує він.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ зробило максимум, щоб забезпечити безпеку українцям - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути