вівторок, 22 жовтня 2019 10:37

МОЗ хоче залишити довідки в минулому

МОЗ хоче залишити довідки в минулому
У МОЗ України планують скасувати зайву медичну документацію. Фото: factor-news.info

Відмовитися від застарілих медичних довідок вирішили у Міністерстві охорони здоров'я України. Там вважають, що великий обсяг непотрібної медичної документації становить корупційну складову.

Про це повідомили на офіційному сайті МОЗ України.

З 9 по 15 жовтня команда міністерства збирала пропозиції професійної медичної спільноти і громадян щодо дерегуляції та скасування застарілої медичної документації. Обговорення провели на офіційній Facebook-сторінці міністерства.

У міністерстві проводять наради з представниками лікарських асоціацій і профільними фахівцями. Створюють робочі групи, завдання яких напрацювати документи та проекти рішень щодо скасування застарілих медичних довідок.

Зокрема, можуть скасувати довідку про епідеміологічне оточення. Її видають пр те, що дитина не контактувала з інфекційними хворими протягом 21 дня. Таку довідку зараз в обов'язковому порядку треба надавати в табори відпочинку, басейни, дитячі стаціонари. Її термін дії 3 дні. Але про такі контакти дитини батьки можуть не знати. Тому вважають, що документ не має жодного сенсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд таємно звільнив із МОЗ людину Супрун

"Медична документація має відповідати стандартам країн Європейського Союзу. Ми маємо відмовитись від бюрократичних документів і довідок. Особливо від тих, які обросли корупційними схемами. Ми плануємо скасувати довідки і документи, які гальмують ефективну роботу охорони здоров'я", – прокоментувала міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька.

У глави МОЗ Зоряни Скалецької з'явилися четверо радників. Їх призначили "для продовження реформ і налагодження співпраці з міжнародними партнерами".

Зараз ви читаєте новину «МОЗ хоче залишити довідки в минулому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути