понеділок, 14 жовтня 2019 11:18

У МОЗ призначили 4 радників

У МОЗ призначили 4 радників
В очільниці МОЗ Зоряни Скалецької працюватимуть 4 радники

У глави МОЗ Зоряни Скалецької з'явилися 4 радників. Їх призначили "для продовження реформ та налагодження співпраці з міжнародними партнерами".

До команди реформаторів МОЗ приєдналися Олексій Яременко, заступник керівника проекту USAID за напрямком підтримки реформи охорони здоров'я. Віктор Ляшко, експерт з розбудови системи громадського здоров'я. Матвій Хренов, консультант НСЗУ з питань стратегічного розвитку мережі надавачів медичних послуг. Та Серго Кітіашвілі, фахівець з питань європейської інтеграції, повідомляє Facebook-сторінка міністерства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Люди не можуть отримати елементарні послуги" - чиновниця МОЗ про вади системи охорони здоров'я

"Ми продовжуємо курс перетворень у системі охорони здоров'я, втілюємо розпочаті реформи та планує зробити серйозну роботу над помилками впроваджених змін", - заявила очільниця МОЗу Зоряна Скалецька.

За даними відомства, перед радниками поставлено завдання напрацювати проекти рішень та законопроектів задля продовження реформи. Команда радників зосередиться на програмі державних гарантій, системі громадського здоров'я, фармполітиці, запровадженні лікарського самоврядування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд таємно звільнив з МОЗ людину Супрун

Своє призначення у соцмережі прокоментував Матвій Хренов:

"Більше року я був радником Уляни Супрун, займаюсь реформою фінансування медичних закладів. Я мав честь бути частиною команди, яка взяла на себе політичну відповідальність почати наймаштабнішу медичну реформу за роки незалежності. Зміни розпочались в сфері закупівель ліків, медичної освіти, громадського здоров'я, нарешті тема вакцинації стала порядком денним українців. Але найголовнішою реформою було створення ефективної медичної системи. Цьому присвятив більшу частину свого життя ще до МОЗу, про це мріяв, коли працював лікарем".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медична реформа під загрозою: над МОЗ нависла тінь Богатирьової

Заступник міністра охорони здоров'я Михайло Загрійчук запропонував написати заяву на звільнення гендиректорці Директорату медичних послуг Оксані Сухоруковій та генеральній директорці Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Ірині Литовченко. Працівники МОЗ направили публічний лист до прем'єр-міністра Олексія Гончарука, де закликали його припинити тиск на держслужбовців.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ призначили 4 радників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути