Ексклюзиви
четвер, 08 листопада 2007 12:25

Москва заявляє, що Грузія за указкою США звинувачує Росію в спробі перевороту

Голова Держдуми Борис Гризлов заявив, що дії влади Грузії призвели фактично до кровопролиття, і звинуватив спецслужби США в тому, що вони підігрівають антиросійські настрої у Грузії. Щодо звинувачень президента Грузії Михаїла Саакашвілі, висунутих проти Москви, яка, за його твердженням, доклала руку до виступів опозиції і загострення ситуації в країні, Гризлов заявив: "Я думаю, все це робиться під указку спецслужб США".

Голова Держдуми зазначив, що керівництво Грузії давно, вже декілька років, проводить політику, спрямовану на звинувачення Росії у всьому тому негативному, що проявляється в самій Грузії. Що ж до широко представлених з боку грузинського керівництва різного роду аудіозаписів, то, стверджує Гризлов, немає жодних сумнівів у тому, що в політичних цілях використовуються сфальсифіковані аудіозаписи різних переговорів.

Напередодні в своєму виступі президент Саакашвілі заявив, що екстрені заходи влади пов"язані зі "спробою певних сил вчинити держпереворот шляхом організації заворушень і вуличних акцій". Крім того, Грузія, за словами Саакашвілі, заарештувала у зв"язку із заворушеннями "іноземного шпигуна" – його також обіцяють вислати з країни.

Троє дипломатів РФ в Грузії оголошено персонами нон грата – радник-посланець Іван Волинкін, радник Петро Соломатін і третій секретар Олександр Куренков. Вони залишать Грузію найближчим часом, заявило джерело в посольстві РФ у Тбілісі.

Надійшов також коментар з держдепартаменту США. Розбіжності в Грузії повинні бути врегульовані мирним шляхом, вважає відомство. Крім того, представник Держдепу Шон Маккормак наголосив, що у США немає даних, що нібито заворушення спровоковані "зовнішніми силами". Маккормак також заявив, що уряд і опозиція мають врегулювати свої розбіжності шляхом діалогу, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Москва заявляє, що Грузія за указкою США звинувачує Росію в спробі перевороту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути