Ексклюзиви
пʼятниця, 30 серпня 2024 13:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Москва вигадала спосіб захистити Курщину - британська розвідка

Москва вигадала спосіб захистити Курщину - британська розвідка
Підрозділи БАРС в основному є легкими піхотними формуваннями. Фото: eastnews.ua

У Росії адміністрація Курщини 24 серпня оголосила про створення добровільного загону "БАРС-Курськ".

Майбутнім новобранцям обіцяють, що за шестимісячним контрактом ті служитимуть лише у Курській області, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у звіті в X за 30 серпня.

"Загони БАРС (бойовий армійський резерв країни - Gazeta.ua) були вперше створені у 2021 році. Спочатку вони були призначені для забезпечення Міноборони РФ кадрами активних резервістів із високим рівнем готовності та підготовки. З березня 2022-го добровольці можуть приєднатися до загонів БАРС для короткострокової служби", - йдеться у повідомленні.

Підрозділи БАРС в основному є легкими піхотними формуваннями, у яких відсутня інтегрована артилерія або бронетехніка. В даний час по всій Росії налічується понад 30 загонів БАРС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боррель оцінив операцію ЗСУ під Курськом

"Створення добровольчого загону "БАРС-Курськ" майже напевно є відповіддю Росії на операцію ЗСУ в Курській області, яка розпочалася 6 серпня. Малоймовірно, що добровільний загін буде створено і зможе підтримати якусь російську військову активність на Курщині протягом наступного місяця. Хоча РФ, імовірно, намагається нарощувати свої сили в Курську, наразі пріоритет віддається Покровському напрямку на сході України", - зазначають у британській розвідці.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська взяли під контроль 100 населених пунктів у Курській області і просуваються. Йдеться про 1294 кв. км території.

За його словами, українські війська продовжують просуватися вперед, завдавати росіянам відчутних втрат у живій силі і техніці.

Зараз ви читаєте новину «Москва вигадала спосіб захистити Курщину - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути