вівторок, 02 вересня 2008 10:02

Москва: ЄС втратив шанс налагодити партнерство з Росією

Рішення Європейського Союзу припинити переговори з Москвою з питання укладення нової базової угоди нашкодило репутації ЄС як надійного партнера, заявив постійний представник РФ в Євросоюзі Володимир Чижов. За його словами, Росії ці переговори потрібні не більше, ніж самому ЄС. "Євросоюз втратив хорошу можливість налагодити стратегічне партнерство з Росією, висловивши солідарність (з Москвою), а не заохочуючи агресора, яким в цьому випадку, без сумніву, є Грузія", - передає слова Чижова Reuters.

На саміті глав держав та урядів Євросоюзу, що відбувся напередодні, лідери ЄС погодилися з пропозицією прем"єр-міністра Великої Британії Гордона Брауна припинити переговори за новим договором про стратегічне партнерство з Росією, проте на рішучіші кроки проти Москви не пішли. У затвердженій підсумковій декларації саміту йдеться, що криза в Грузії поставила відносини Росії та ЄС "на роздоріжжі". "Ми закликаємо Росію приєднатися до нас в цьому глобальному виборі, що відповідатиме загальним інтересам. Ми переконані, що в інтересах самої Росії не допустити своєї ізоляції від Європи", - наголошується в комюніке, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Москва: ЄС втратив шанс налагодити партнерство з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути