середа, 24 березня 2021 08:54

Московські попи проголосили анафему Філарету та Епіфанію

Московські попи проголосили анафему Філарету та Епіфанію
Митрополит Запорізький РПЦвУ Лука наклав анафему на почесного патріарха ПЦУ Філарета та предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія. Фото: facebook.com/yevstr

Митрополит Запорізький РПЦ в Україні Лука наклав анафему на почесного патріарха ПЦУ Філарета та предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія.

"Анафема" була проголошена 21 березня - в день Торжества православ'я. Відео з її проголошенням розмістив російський релігійний оглядач Сергій Чапнін.

"Дивіться, як Лука-то Запорізький балується! Вчора склав анафему не тільки Філарету Денисенку, але і митр. Епіфанію Думенку. І мало того, що склав, так ще і диякона в соборі змусив проголосити: "Лукавому Михайлу Денисенку, рекше себе Патріархом Київським і який безбожній справі віддався, і що призвів Сергія Думенка, котрий уявив себе спадкоємцем Київської митрополичої кафедри заради особистого благополуччя, і всім послідовникам їхнім – анафема!", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вважаєте себе Патріархом всього світу?" - митрополит РПЦ в Україні нагрубив патріарху Варфоломію

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) пожартував, що Луку, можливо, тримають у заручниках.

"Любов до прокльонів і публічного злослів'я притаманна виступам і публікаціям цього ієрарха протягом тривалого часу. Але раптом все насправді є не таким, як здається? Можливо хтось захопив цього владику в заручники і примушує його раз за разом писати і заявляти речі, які за духом і стилем більше нагадують комсомольську антирелігійну агітацію?", - написав представник ПЦУ.

Євстратій також додав, що Лука своїми діями "демонструє повну богословську і канонічну безграмотність, елементарну невихованість і психологічну неврівноваженість".

У Запоріжжі православна громада, яка раніше вийшла з Московського патріархату, не підтримуючи дії митрополита УПЦ МП Запорізького та Мелітопольського Луки, приєдналася до Православної церкви України. Причиною виходу громади з Московського патріархату були дії митрополита Луки. На початку 2018 року він відмовився відспівувати померлу дитину, яка була хрещена у Київському патріархаті.

Зараз ви читаєте новину «Московські попи проголосили анафему Філарету та Епіфанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути