вівторок, 03 червня 2008 14:59

Московська міліція шукає палія автомобілів: за нього обіцяють мільйон

На півдні російської столиці за останні чотири дні зафіксовано 22 випадки займання автомобілів. У міліції вважають, що більшість випадків - справа рук психічно ненормального палія.

Правоохоронні органи обіцяють виплатити до одного мільйона рублів тому, хто надасть допомогу в затриманні столичного палія машин. Не дивлячись на те, що всі автопатрулі і наряди міліції зорієнтовані по фотороботу на пошуки палія і їм допомагають дільничні і автовласники, затримати злочинця поки не вдалося, інформує РИА "Новости".

Перші випадки займання машин стались у ніч на 30 травня в московському мікрорайоні Північне Бутово. Тоді згоріли сім автомобілів. При цьому невідомий палій не обирав між шикарними іномарками, недорогими транспортними засобами пенсіонерів і навіть вантажними "газелями", зазначає Бі-Бі-Сі.

За гарячими слідами було затримано двох підлітків з Калінінграда. Після недовгого розгляду з"ясувалась їх непричетність до підпалів, і хлопців звільнили.

Незадовго до цього жителі Бутова схопили і передали міліції 45-річного чоловіка, що видався їм підозрілим. Коли слідчі органи встановили, що затриманий психічно ненормальний, його також відпустили. Проте саме він перетворився на головного підозрюваного після того, як у подальші ночі підпали продовжились.

Тільки за минулу ніч на півдні Москви згоріло ще три автомобілі. Загальна кількість знищених вогнем машин склала, таким чином, 22.

Проте не виключено, що всі випадки підпалу машин, які мали місце в Москві з 30 травня, не пов"язані між собою - в деяких випадках автомобілісти, втративши свою власність, звинувачують у своєму горі злочинця-піромана, хоча причина може бути зовсім іншою.

У міліції вважають, що всі свідомо скоєні підпали - справа рук однієї людини або групи осіб і планують об"єднати кримінальні справи за фактом підпалів в одну.

Огляд місць події експертами пожежної охорони показав, що, як правило, під автомобіль в області бензобака підкладали папір або дрантя, просочене горючою сумішшю. Іноді розбивали скло і кидали запальні матеріали всередину салону.

За словами представника МНС, "у всіх випадках машини згоріли в результаті занесення відкритого джерела вогню".

У розшук оголошений раніше затриманий чоловік, який став головним підозрюваним. За описом, це "невисока худорлява людина європейської зовнішності". Фотороботи підозрюваного розіслані у всі столичні відділення міліції.

Тим часом, автовласники вирішили взяти захист свого майна у власні руки. У деяких районах Москви сформовані добровільні дружини, які, також маючи на руках фотороботи можливого зловмисника, патрулюють вулиці і автостоянки в нічний час доби.

Нагадаємо, недавно київською міліцією був затриманий серійний палій, котрий протягом кількох місяців тримав у страху українську столицю.

43-річний киянин Микола В, "сміттєвий маніяк" і "палій", як його охрестили в пресі, влаштовував пожежі в брудних під"їздах і підвалах. Неподалеку він зазвичай залишав записку з погрозами, підписану "Кат-невидимка".

"Я просто хотів звернути увагу киян на захаращеність під"їздів", - сказав він міліціонерам. Тепер палієві світить світить п"ять років тюремного ув"язнення. Міліція інкримінувала "сміттєвому маніяку" 35 підпалів, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Московська міліція шукає палія автомобілів: за нього обіцяють мільйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути