середа, 23 травня 2018 18:29

Морпіхи потролили Порошенка

Морпіхи потролили Порошенка
Бійці влаштували акцію протесту проти поганого ставлення. Фото: "Новинарня"

Бійці Першого Феодосійського окремого батальйону морської піхоти відмовились одягати нові берети перед президентом Петром Порошенком. Він 23 травня з офіційним візитом відвідав Миколаїв.

"Морські піхотинці не зраджують традиції! Сьогодні в рамках урочистостей у день морської піхоти в Миколаєві відбувалася зміна кольору берета та символіки морської піхоти України. Морські піхотинці 1-ФОБМП відмовилися змінювати присягу та увійшли в парадний стрій під час урочистостей у своїх українських чорних беретах. Збереження символіки є символом збереження боєздатності та традицій, залишків колективів, які вели та ведуть боротьбу з ворогом, і не тільки у лавах морської піхоти, а й у всіх Збройних силах", – розповів колишній представник батальйону, передає Inforesist.

Група військовослужбовців вийшла на плац та вишикувалася перед президентом і керівництвом армії в чорних беретах. Так вони хотіли продемонстрували протест проти нових військових головних уборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні відзначають 100-річчя Морської піхоти

"Є кілька причин такого вчинку. Одна з них – погане ставлення до військовослужбовців. Ми виступаємо проти фасадної реформи в армії. Командування не цінує особовий склад. Їм все одно, піде людина, чи ні. Який у неї бойовий досвід. У них звичайна відмазка – завжди знайдуть нову людину. Це радянський підхід до управління колективами, він не підходить у воєнний час", – розповів у коментарі ресурсу один із учасників демаршу.

Військові піднімали цю проблему, але вище керівництво її ігнорувало та намагалося замовчати.

"І ми дійшли того, що було оголошено цей захід і особовий склад, ветерани ухвалили рішення саботувати це красиво, культурно. Ми хотіли показати, що ми – не якийсь набрід, у нас є своя думка і ми не суперечимо ніяким наказам нашого командування. Уже почалися погрози "якщо ви зробите, вас всіх звільнять". Зараз буде розбір польотів у військовій частині. Приїде командувач, міністр. Не знаю, чим закінчиться. Але це не одноразова акція. Вона не стосується беретів, це комплексна проблема", – підкреслив морський піхотинець.

ЗМІ повідомили, що участь у протесті взяли близько 100 осіб. Частина учасників напередодні самовільно покинула розташування частини та деякі з протестувальників вже не служать у морській піхоті.

Останні місяці розгорілася суперечка щодо кольору берета морської піхоти. Дехто висловив протест проти зміни чорного на колір "морської хвилі". Група реформаторів Міноборони на чолі з журналістом Віталієм Гайдукевичем стверджували, що чорні берети – радянська спадщина, яку сьогодні носять морпіхи Росії.

Зараз ви читаєте новину «Морпіхи потролили Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути