Ексклюзиви
понеділок, 23 жовтня 2006 14:24

Монгольські "дипломати" перевозили Україною контрабандні цигарки

Монгольські "дипломати" перевозили Україною контрабандні цигарки

На Рава-Руській митниці (Львівська область) затримали громадян Монголії, які намагалися незаконно ввезти на територію України 28 тис. пачок цигарок "L&M". Загалом вартість виявленого товару митники оцінили у 61 600 грн.

Цигарки знаходилися у 78 картонних ящиках, які знаходились у салоні та багажнику двох автомобілів з дипломатичними реєстраційними знаками. Ящики були обгорнуті папером, обклеєні спеціальною стрічкою і опломбовані печаткою та біркою "Дипломатична пошта".

Одна із затриманих розповіла, що під час перевезення контрабанди неодноразово користувалася службовим паспортом, який залишився у неї з 1997 року. Тоді жінка працювала в одному із диппредставництв Монголії.

Перед черговою поїздкою через кордон їй завжди телефонував один і той самий знайомий, теж громадянин Монголії. Від нього вона і отримувала інструкції, куди має доправити так званий дипломатичний вантаж. Цього разу він мав прослідувати спочатку до Польщі, а далі - до Чехії.

Під час митного контролю у пасажирів також виявили чисті бланки кур"єрських документів з печатками монгольського дипломатичного відомства.


"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Монгольські "дипломати" перевозили Україною контрабандні цигарки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути