середа, 07 червня 2006 12:18

Монгольські правоохоронці заарештували чоловіка, який хотів продати череп динозавра

Монгольські правоохоронці затримали громадянина Монголії, що намагався продати череп тарбозавра. Цінну знахідку у чоловіка хотів придбати якийсь іноземець. На думку фахівців, динозавр, череп якого хотіли продати, жив на нашій планеті 50-60 млн років тому.

Останки тарбозаврів були виявлені ученими у південній частині пустелі Гобі. Ці тварини були великими хижими динозаврами. Їх тіло було завдовжки 10 метрів, а висота - 3,5 метра. Вони полювали на великих травоїдних динозаврів. У тарбозаврів був великий череп - у дорослих рептилій він перевищував 1 метр.

З початку 1990-х років закам"янілі останки цих динозаврів стали активно потрапляти до приватних рук. За інформацією правоохоронних органів Монголії, зараз в країні нелегально діє мережа контрабандистів, які займаються продажем цих знахідок. За останні роки митники і поліція запобігли декільком спробам вивозу за кордон скам"янілих останків яєць і частин скелетів динозаврів, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Монгольські правоохоронці заарештували чоловіка, який хотів продати череп динозавра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути