Ексклюзиви
понеділок, 13 жовтня 2008 14:50

Молдова пропонує Придністров"ю статус республіки з широкими правами

Керівництво Молдова пропонує Придністров"ю статус республіки з широкими правами. Відповідно до проекту закону, запропонованого Кишиневом, у складі єдиної Республіки Молдова Придністров"я отримає свою символіку і право законодавчої ініціативи в парламенті, мовиться в інтерв"ю молдавського президента Володимира Вороніна.

"При цьому у разі зміни статусу незалежності молдовської держави Придністров"я отримує право виходу. Воно також повністю формує свій бюджет", - розповів Воронін.

"В цілому воно отримує більше повноважень, ніж суб"єкти Російської Федерації", - відзначив Воронін, якого цитує "Newsru.com".

"Один з документів, які ми також пропонуємо підписати при возз"єднанні країни, - це механізм гарантій. Тільки коли країни-гаранти це все підпишуть, тоді будуть справжні гарантії", - відзначив Воронін.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що питання по Придністров"ю близьке до врегулювання. При цьому він стверджував, що сторони готові повернутися до російського "плану Козака" 2003 року, раніше знехтуваному Молдовою через пункт про розміщення на її території російського військового контингенту строком на 30 років.

Зараз ви читаєте новину «Молдова пропонує Придністров"ю статус республіки з широкими правами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути