вівторок, 14 червня 2011 14:43

Могильов відмовився від пропозиції позбавити ДАІшників жезла

Могильов відмовився від пропозиції позбавити ДАІшників жезла

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов відповів відмовою на пропозицію депутата Геннадія Москаля скасувати використання підрозділами ДАІ жезлів під час нагляду за дорожнім рухом.

Про це повідомляє прес-служба першого заступника голови комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Москаля.

За словами депутата, "Анатолій Могильов непереконливо аргументує свою позицію тим, що „особи, уповноважені регулювати дорожній рух, повинні добре розпізнаватися і бути видимими на відстані як вдень, так і вночі"".

"Тоді виникає закономірне питання — а як в інших країнах світу, де взагалі не використовується жезл, можна розгледіти поліцейських?" — зазначає Москаль.

Народний депутат вважає, що "всі реформи та новації", проведені Могильовим на посаді міністра МВС, можна звести до двох: "У першу чергу це спроба за всяку ціну утримати жезл, у другу — відновити на трасах міліцейські будки".

У той же час, Москаль наголошує: "як свідчить статистика, виконання Закону України „Про дорожній рух" Могильов повністю провалив. Так, за п'ять місяців цього року від ДТП постраждало 3083 людини, з них 714 загинули. Кількість жінок, постраждалих, від ДТП становить 1187 осіб, проти 927 осіб за аналогічний період минулого року, кількість неповнолітніх — 147 при 104 за аналогічний період минулого року".

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ вирішило відновити роботу стаціонарних постів ДАІ, які кілька років тому були ліквідовані через їх невідповідність Європейській конвенції про дорожній рух.

Зараз ви читаєте новину «Могильов відмовився від пропозиції позбавити ДАІшників жезла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути