Ексклюзиви
вівторок, 21 січня 2014 11:58

Мобільні оператори відхрестилися від sms-погроз, які надходять на номери киян

Мобільні оператори відхрестилися від sms-погроз, які надходять на номери киян
Фото: zn.ua

Компанія "Київстар" спростувала свою причетність до розсилання sms про нібито "реєстрації учасників масових потрясінь" абонентам, що знаходяться в районі вулиці Грушевського. З такою заявою виступив мобільний оператор на своєму офіційному сайті.

За даними компанії, це вже не перший випадок, коли зловмисники використовують незаконне обладнання для здійснення таких розсилок.

"Відповідно до чинного законодавства ми суворо дотримуємося умови конфіденційність інформації про абонентів, їх телефонні номери і місце знаходження. Ми знаємо про існування устаткування (так звані "піратські базові станції"), яке дозволяє розсилати sms і здійснювати дзвінки на мобільні телефони абонентам будь-яких операторів, що перебувають у певному районі. Але, як оператор, ми не маємо технічної можливості побачити діяльність такої станції", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, вночі з 20 на 21 січня на номери мобільних телефонів мітингувальників, які знаходяться на вулиці Грушевського, почали приходити sms-повідомлення про фіксацію їх як "учасників масових заворушень". Про це повідомляли користувачі в соцмережах. Користувачам українських мобільних операторів "Київстар" і МТС приходили повідомлення такого змісту: "Шановний абонент, ви зареєстровані як учасник масових заворушень".

Зараз ви читаєте новину «Мобільні оператори відхрестилися від sms-погроз, які надходять на номери киян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути