Ексклюзиви
середа, 08 жовтня 2008 17:08

Міжбанк закрився при курсі 5,75 за долар

Торги на міжбанківському валютному ринку завершилися сьогодні, 8 жовтня, в діапазоні 5,65-5,75 грн/дол.

Про це повідомив начальник профільного відділу АКБ "Форум" Сергій Дмитренко.

Як повідомлялося, нинішня торгова сесія відбувалася в межах 5,6-5,8 грн. за долар.

Експерти вважають, що паніку може зупинити НБУ. Вчора, Рада Національного банку України (НБУ) залишила без змін прогноз офіційного курсу гривні на 2009 рік.

Таким чином, нижньою і верхньою межами нового валютного коридору стали курсові відмітки в 4,554 і 5,346 гривні за долар, відповідно.

Національний банк при цьому підвищив офіційний курс на 8 жовтня до співвідношення 100USD - 489.1000 UAH (на 7 жовтня офіційний курс складав 486.9500).

Керівник групи радників Нацбанку Валерій Литвицький припускає, що середній офіційний курс гривні до кінця 2008 року наблизиться до урядового прогнозного показника - 5,1 грн/дол.

Він підкреслив, що Нацбанк для досягнення цієї мети має намір використовувати як валютні інтервенції на міжбанківському валютному ринку, так і регулювання ліквідності. Литвицький відзначив, що у зв"язку з цим дуже важливе, щоб НБУ і Міністерство фінансів діяли узгоджено в рамка раніше підписаного меморандуму.

"Наявний курс також не йтиме в надхмарні висоти від безготівкового курсу, у НБУ є для цього всі необхідні інструменти регулювання", - заявив Литвицький.

Тим часом курс продажу долара у низці банків Донецька піднявся до 6,10 грн. за долар. Вранці середній продаж долара становив 5,7 грн. Зараз же в більшості банківських установ курс продажу долара коливається між 5,85 і 5,95 грн./дол. Проте, за свідченням агентства "Остров", доларів навіть за 6,10 грн. немає у продажу, повідомляє ТСН

Зараз ви читаєте новину «Міжбанк закрився при курсі 5,75 за долар ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути