середа, 29 березня 2023 16:50

Митрополит заявив про "ніяке виселення" з лаври

Митрополит заявив про "ніяке виселення" з лаври
Климент заявив, що "ніякого виселення не може бути". Фото: tsn.ua

Представники Російської православної церкви в Україні заявили, що "законних підстав" для того, щоб ченці покинули Києво-Печерську лавру немає.

Митрополит Климент (Олег Вечеря) сказав, що "ніякого виселення не може бути". Про це заявив у середу.

"У зв'язку з тим, що в засобах масової інформації активно мусується тема 29 березня і начебто умовного виселення монахів із Києво-Печерської лаври в цей день, слід заявити, що ніякого виселення ні 29-го, ні 30-го, ні 31-го, ні в інший час не може бути. Тому що немає жодних юридичних підстав для того, щоб монахи виселялися з Києво-Печерської лаври", – заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московський піп збирав розвіддані для ФСБ

Вечеря заявив, що Міністерство культури та інформаційної політики надіслало лист "без всяких обґрунтувань, із вимогою в односторонньому порядку розірвати договір".

Також заявив, що "якщо у заповідника сьогодні є проблеми і він незадоволений тим, що існує договір про довготривале утримання споруд Києво-Печерської лаври", то він "може подати в суд і в судовому порядку оскаржити це рішення".

"Якщо він програє суд, він може подати апеляцію, якщо він програє апеляцію, він може подати касацію", – сказав Вечеря.

На території Києво-Печерської лаври, яку сьогодні мали б покинути представники московського патріархату, зібралися кілька сотень осіб нібито на "цілодобову молитву".

10 березня Мінькульт повідомив, що Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" направив листа представникам цієї церкви про розірвання договору оренди.

За інформацією Мінькульту, ті мають звільнити будівлі і споруди до 29 березня. Митрополит Павло Лебідь заявив, що не піде з лаври. Він перебуває під санкціями.

У січні міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив про рішення щодо передачі державі Успенського собору і Трапезної церкви.

Зараз ви читаєте новину «Митрополит заявив про "ніяке виселення" з лаври». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути