Ексклюзиви
четвер, 12 січня 2012 13:33

Митрополит Володимир залишиться на своєму посту - прес-секретар Предстоятеля УПЦ

Митрополит Володимир залишиться на своєму посту - прес-секретар Предстоятеля УПЦ

Вибори виконуючого обов'язки митрополита не входять до порядку денного Священного Синоду УПЦ (МП), запланованого на 26 січня. Про це заявив прес-секретар Предстоятеля УПЦ протоієрей Георгій Коваленко, спростовуючи інформацію про тимчасову заміну для Митрополита Володимира, що з'явилася раніше в ЗМІ.

На питання, чи будуть вибирати на наступному Синоді тимчасово виконуючого обов'язки глави Церкви, він відповів: "Я про це чую вперше. Це не має сенсу ні з точки зору канонів, ні з точки зору статуту, тому мені незрозуміло, звідки така розмова. Мені здається, що в ЗМІ дуже багато кмітливих людей, які до реальності мають мало відношення. Так, засідання заплановано на 26 січня, але його можуть і перенести".

Митрополит Володимир уже знаходиться на реабілітації

За його словами, коли захворів Митрополит, почали активно поширюватися чутки, які пізніше були спростовані. "Навпаки, мені здається, що хвороба Предстоятеля об'єднує Церкви. У всіх храмах моляться за Блаженнішого. Він одужує, сам службу робить, тому мені незрозуміле джерело цієї інформації і мета її поширення. Крім цього, минулий Синод показав, що всі інститути в Церкві працюють під час хвороби Предстоятеля", - зазначив він.

Митрополит Володимир перебуває у свідомості й дякує всім за молитви

За його словами, згідно зі статутом Церкви, тимчасово виконуючого обов'язки вибирають у двох випадках: або після смерті глави Церкви до обрання наступника, або у випадку зречення від престолу чинним главою Церкви.

Нагадаємо, наприкінці жовтня минулого року Митрополита госпіталізували у важкому стані і в кінці грудня його тимчасово виписали з лікарні. Як повідомляє прес-служба предстоятеля, Володимир зараз проходить курс реабілітації.

Зараз ви читаєте новину «Митрополит Володимир залишиться на своєму посту - прес-секретар Предстоятеля УПЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути