четвер, 11 жовтня 2012 17:40

Митрополит Володимир попросив ветувати закон про біометричні паспорти

Митрополит Володимир попросив ветувати закон про біометричні паспорти
Митрополит Володимир (Сабодан). Фото: gazeta.ua

Глава Української православної церкви Московського патріархату митрополит Володимир (Сабодан) закликав президента Віктора Януковича ветувати закон про Єдиний державний демографічний реєстр, який передбачає введення біометричних паспортів. Про це йдеться в листі митрополита на ім'я Януковича, опублікованому на офіційному сайті УПЦ (МП).

"Від імені Української православної церкви звертаюся до Вас з проханням накласти вето на закон Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус (№ 10492), оскільки цей закон несе в собі загрозу обмеження базових прав людини. Вважаю, що питання доцільності створення в Україні єдиного демографічного реєстру потребує додаткового вивчення", - йдеться в листі митрополита.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович запевнив, що біометричні паспорти потрібні, щоб виконати зобов'язання перед ЄС

Він також нагадав, що ст.16 цього закону передбачає, що "особам, які через свої релігійні переконання відмовляються від внесення інформації в безконтактний електронний носій, який імплантований у відповідні бланки документів, оформлення та видача таких документів здійснюються в порядку, встановленому чинним законодавством України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Введення біометричних паспортів – пограбування українців – Забзалюк

Однак, за словами митрополита, в законі ніяк не прописаний порядок відмови громадян від внесення їх персональної інформації в безконтактний електронний носій. "Тому норма про таку відмову носить виключно декларативний характер", - підсумував глава УПЦ (МП).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада хоче знову ввести біометричні паспорти

Як повідомлялося, 2 жовтня Верховна Рада України прийняла закон про Єдиний державний демографічному реєстрі, який передбачає впровадження електронних паспортів для українців.

Зараз ви читаєте новину «Митрополит Володимир попросив ветувати закон про біометричні паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути