Ексклюзиви
неділя, 24 грудня 2023 11:34

Митрополит Епіфаній та глава УГКЦ Святослав очолять святкові богослужіння на Різдво

Митрополит Епіфаній та глава УГКЦ Святослав очолять святкові богослужіння на Різдво
Православна церква України та УГКЦ 25 відзначають Різдво Христове. Фото: facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

Православна Церква України та Українська греко-католицька церква цьогоріч вперше відзначають Різдво Христове за новоюліанським календарем - 25 грудня.

У храмах цих церков святкові богослужіння розпочнуться ще у Святвечір - 24 грудня, повідомляє Gazeta.ua.

"Щороку через святкування Різдва Христового ми оновлюємо наше усвідомлення божественної присутності, наше пізнання істини, наше розуміння власного обов'язку перед народженим Сином Божим. Запрошуємо вірних на святкові богослужіння у храмах помісної Православної Церкви України. Дорогу до найближчого храму ПЦУ ви можете знайти у офіційному застосунку Православної Церкви України "Моя Церква", - йдеться у повідомленні ПЦУ.

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній очолить всенічне бдіння напередодні свята Різдва Христового у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві 24 грудня, початок о 16:45.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно встановити вдома різдвяну ялинку: кілька простих порад

А 25 грудня у Софійському соборі столиці відбудеться Божественна літургія з нагоди свята Різдва Христового, яку очолить митрополит Епіфаній. Розпочнеться богослужіння о 9:00.

"У день свята Собору Пресвятої Богородиці, 26 грудня о 9:00, предстоятель звершить Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі. Божественна літургія в день вшанування памʼяті першомученика та архідиякона Стефана, яку очолить митрополит Епіфаній, відбудеться у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі 27 грудня, початок о 9:00. Богослужіння транслюватимуться на сторінках ПЦУ і митрополита Епіфанія у Facebook та на YouTube-каналі ПЦУ", - йдеться у повідомленні.

Вірні Української греко-католицької церкви зберуться 24 грудня о 17:00 на Велике повечір'я з литією перед Різдвом. Богослужіння відбудеться у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві.

25 грудня о 7:00 там розпочнеться Різдвяна утреня, а потім - Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Різдво, 25 грудня, не буде вихідним днем в Україні. Проте приватні підприємці можуть зробити робочий графік на власний розсуд. В уряді наголосили, що під час воєнного стану в Україні немає вихідних днів на свята.

В Україні зустріли Вифлеємський вогонь. Його передали представникам скаутської організації "Пласт".

Зараз ви читаєте новину «Митрополит Епіфаній та глава УГКЦ Святослав очолять святкові богослужіння на Різдво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути