понеділок, 25 червня 2012 18:12

Митниця планує поповнити казну на 137 мільярдів гривень

Державна митна служба України відзначає професійне свято. Останній рік виявився найбільш напруженим, бо проводилися останні приготування до Євро-2012 і працювали над новим Митним кодексом.

Привітати працівників Держмитслужби приїхав і Глава держави. Віктор Янукович відзначив високий професіоналізм митників під час проведення Єврочемпіонату. Глава держави відвідав Моніторинговий центр Держмитслужби. Поспілкувався з працівниками штабу швидкого реагування Євро-2012.  "

Бажаю Вам провести подальшу роботу без зауважень, без надзвичайних ситуацій і сьогодні бажаю Вам святкового настрою", - сказав Віктор Янукович.

"Митний кодекс – одне з найбільших досягнень роботи за рік, вважають в Держмитслужбі. Документ повністю відповідає сучасним міжнародним стандартам роботи, про це свідчать оцінки Всесвітньої митної органі! зації та європейських експертів", - зауважив голова Держмитслужби України Ігор Калєтнік.

Тепер уся робота направлена на успішну реалізацію нових митних правил.

"Думаю, що з цими завданнями Митна служба справиться. Безперечно за допомогою, і громадськості, і бізнесу. Сьогодні є та команда митників, які готові чітко виконувати завдання, які покладені на Митну службу України", - відзначив Ігор Калєтнік.

Митні процедури постійно прискорюють і спрощують. Імпорт зупиняється на кордоні не більше, ніж на 1 год. і 45 хв. Експорт проходить оформлення менш, ніж за 40 хв. Обмежують неефективні процеси, оперативно реагують на звернення підприємців. Бізнес отримав попередній документальний контроль і електронне декларування з безкоштовною видачею ключів.

Проведення реформ  пожвавило зовнішню торгівлю, і як наслідок  – оподатковуваний імпорт, який зріс на 18 відсотків. А держбюджет отримав на 22 % більше.

"У 2012 році, за ці півроку митна служба України здійснила пропуск ста сорока мільйонів тонн вантажів, 7 мільйонів автомобілів, 2 мільйони залізничних вагонів, 25 тисяч морських суден, 7 тисяч річкових суден 55 тисяч літаків і тридцять мільйоні громадян", - каже Калєтнік.

За півроку Митна служба направила до держбюджету 60 мільярдів гривень.

"Митниця повинна стати ефективним інструментом державної підтримки стимулювання економіки та вітчизняного товаровиробника. Необхідно підсилювати роботу із наповнення державної казни водночас поліпшуючи умови для ведення бізнесу", - сказав Президент України Віктор Янукович, заслуховуючи звіт про роботу Держмитслужби.

За підсумками 2012-ого Митниця планує поповнити казну на 137 мільярдів гривень за рахунок активної боротьби з контрабандою і створення умов для легального бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Митниця планує поповнити казну на 137 мільярдів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути