Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2009 10:48

Мішель Обама зі школярами помахала лопатою

Мішель Обама зі школярами помахала лопатою

Дружина президента США Мішель Обама разом з учнями школи Benkroft минулого четверга закрила городний сезон, зібравши останній цього року врожай овочів на Південній галявині Білого дому.

Перш ніж приступити до збору овочів, перша леді провела екскурсію своїм городом. Як відзначає прес-служба Білого дому, на закриття городного сезону приїхали ті ж діти, які брали участь в посадці рослин весною. Як відзначила Мішель Обама, в березні, коли починалися посадки, на галявині не було нічого, окрім трави. Разом з першою леді діти вирвали траву і посадили на її місце зелень і салат.

Як повідомлялося раніше, навесні і влітку школярі під керівництвом дружини президента збирали овочі. Зокрема, в кінці червня було зібрано 50 кг овочів.

Мішель Обама запропонувала дітям завершити городний сезон, зібравши овочі, що залишилися. Як запевнила перша леді, овочі готові до збору: за її словами, вона разом з дочками Малією та Сашею вже упевнилися в тому, що овочі дозріли, викопавши декілька картоплин.

За словами першої леді, за весь час з моменту посадки кухарі Білого дому зібрали на городі майже 350 кілограмів овочів. Щоб показати, як вигідно займатися вирощуванням овочів, Мішель попросила дітей вгадати, скільки грошей було витрачено на створення городу.

Діти пропонували різні суми - від 300 до 800 доларів, проте так і не вгадали правильну відповідь. Насправді, за словами першої леді, було витрачено всього біля 180 доларів: 120 доларів на підготовку ґрунту і близько 55 - на купівлю насіння та розсади.

Як підкреслила дружина президента, за цю скромну суму було вирощено достатню кількість овочів не тільки для їжі, але і для пригощання сусідів. Перша леді не пояснила, кого саме сім"я президента пригощала вирощеними овочами. По сусідству з Білим домом знаходяться декілька готелів, офісні будівлі, будівлі офісів апарату адміністрації США, а також міністерство фінансів.

Нагадаємо, перші грядки з"явилися перед Білим домом в березні 2009 року. Продукти з городу і пасіки використовуються для приготування їжі для сім"ї президента, а також при підготовці до офіційних прийомів. На грядках ростуть шпинат, брокколі, декілька сортів салату і капусти, а також зелень.

Як відзначали ЗМІ, Мішель Обама не першою розбила город біля Білого дому. Вперше вирощувати овочі біля будівлі почала дружина 32-го президента США Франкліна Рузвельта Елеонора в 1943 році. Під час Другої світової війни місіс Рузвельт вирощувала фрукти, овочі і зелень. Метою Елеонори Рузвельт було показати решті американців, як можна забезпечити себе продуктами в кризові часи.

За деякими даними, приклад дружини президента виявився заразливим: майже 40% овочів і фруктів в роки війни в США вирощувалися на подібних приватних городах. З початку жовтня на президентському городі регулярно проводяться екскурсії для школярів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Мішель Обама зі школярами помахала лопатою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути