субота, 13 березня 2021 02:11

Місцева влада сама може посилювати карантин - Степанов

Місцева влада сама може посилювати карантин - Степанов
Зараз у "червоній" зоні епіднебезпеки перебували 4 області.

Місцева влада може приймати рішення про посилення обмежень, не чекаючи віднесення регіону до "червоної" зони епідемічної небезпеки.

"Зараз можливо ввести, і це може зробити місцеве самоврядування, відповідні обмежувальні заходи, які, з одного боку, не будуть бити сильно по економіці, але, з іншого боку, будуть у змозі хоча б трішечки зупиняти (розповсюдження інфекції - ред.), - сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Як приклад міністр навів перехід на дистанційну освіту з 5 класу чи раніше розпочати канікули. За словами Степанова, це зменшить мобільність населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Буковель" закривають на карантин

Cтаном на 12 березня у "червоній" зоні епіднебезпеки перебували 4 області: Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька.

У Вінниці через стрімке поширення коронавірусу з 13 березня забороняють проведення масових заходів, роботу спортивних і культурних закладів.

Мер Тернополя Сергій Надал пригрозив закладам, які порушуватимуть карантинні обмеження, вдатися до радикальних заходів. Зокрема обіцяє вимкнути воду, тепло й електрику усім ресторанам та нічним клубам, які проводять масові святкування та працюють після 23:00.

Зараз ви читаєте новину «Місцева влада сама може посилювати карантин - Степанов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути