четвер, 13 травня 2010 08:40

Мінтранс позбавив ліцензії понад сотню автоперевізників

Мінтранс позбавив ліцензії понад сотню автоперевізників

Ліцензійна комісія Міністерства транспорту та зв`язку України анулювала ліцензії на право надання послуг із перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом 102 перевізникам, які не дотримуються вимог чинного законодавства.

Як повідомили у прес-службі міністерства, таке рішення ухвалено за результатами низки планових перевірок дотримання ліцензійних умов перевізниками, проведених Головавтотрансінспекцією Мінтрансу з метою підвищення безпеки автомобільних перевезень і зниження рівня дорожньо-транспортного травматизму.

Згідно з повідомленням, за період із 26 квітня по 7 травня цього року було проведено 164 перевірки ліцензіатів, під час яких виявлено низку порушень чинного законодавства про автомобільний транспорт. Найбільш поширені порушення – відсутність документів на проведення технічного огляду експлуатованих транспортних засобів, неналежний технічний стан транспортних засобів, незабезпечення ліцензіатами контролю за умовами, режимом роботи і часом відпочинку водіїв. Крім того, низка перевізників не проводять передрейсовий і післярейсовий медичний огляд водіїв, інструктажі з дотримання безпеки автоперевезень, пожежної безпеки тощо.

Крім того, з`ясувалося, що у деяких перевізників-порушників немає виробничих приміщень і гаражів для зберігання транспортних засобів у міжзмінний час, а низка транспортних засобів експлуатуються без сертифікатів.

За результатами виявлених порушень інспектори територіальних управлінь Головавтотрансінспекції склали понад 270 актів.

Зараз ви читаєте новину «Мінтранс позбавив ліцензії понад сотню автоперевізників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути