пʼятниця, 03 лютого 2023 03:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Мінреінтеграції звернулося до українців із важливою заявою

Мінреінтеграції звернулося до українців із важливою заявою
Процес звільнення з полону чи передачі тіл загиблих героїв залежить лише від переговорів із протилежною стороною, агресором Росією. Фото: picture alliance

Мінреінтеграції закликає родини зниклих безвісти не піддаватися на провокації та пам'ятати про інформаційну безпеку.

Публічні заходи, зокрема проведення акцій, публікації у ЗМІ, не прискорять процес звільнення з полону чи передачі тіл загиблих героїв. Про це інформує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У цих процесах вирішальними є переговори з протилежною стороною й інші спеціальні заходи. Органи державної влади добре розуміють потреби громадян і враховують та захищають їхні інтереси без мітингів, скандувань і зайвого інформаційного шуму.

"Ми з вами на одному боці. Іноді несвідомими діями громадяни можуть завдати шкоди перемовному процесу, а в гіршому випадку – і своїм близьким. За підбурюванням у чатах, де спілкуються рідні зниклих і полонених, можуть стояти ворожі спецслужби, які намагаються посіяти розбрат у нашому суспільстві", – зауважив Уповноважений зі зниклих безвісти Олег Котенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як оформити посвідчення для депортованого українця: у Мінреінтеграції розповіли

Він наголосив, що для України кожен зниклий чи полонений оборонець однаково цінний.

"Ми боремося і будемо боротися за повернення кожного з них!" – додав Котенко.

Водночас Мінреінтеграції закликає українців бути обачними, спілкуючись в мережі інтернет та пам'ятати про інформаційну безпеку та безпеку своїх рідних.

"Не передавайте жодні дані незнайомим людям, а також неофіційним інтернет-ресурсам. Довіряйте лише офіційним структурам, які роблять усе для того, щоб ви якомога скоріше змогли побачити своїх рідних", – закликали у міністерстві.

Якщо ви стали жертвою інформаційної атаки з боку ворожої сторони, повідомляйте нам на гарячу лінію: 0 800 339 247 або пишіть у месенджери на номер: (095) 896-04-21.

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до родичів полонених. Просить не називати їхніх прізвищ, щоб не ускладнювати роботу з повернення військових додому.

Однак можна розповідати про умови, за яких воїни потрапили у полон. Наприклад, захисники Маріуполя, повідомив Лубінець.

Також не можна говорити про кількість українських полонених, бо РФ може це використати не на користь процесу їх повернення, який Україні вдалося налагодити.

Зараз ви читаєте новину «Мінреінтеграції звернулося до українців із важливою заявою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути