Ексклюзиви
пʼятниця, 01 серпня 2008 14:03

Міносвіти піде назустріч випускникам

Міносвіти піде назустріч випускникам

Міністерство освіти і науки України має намір у 2009 році зменшити кількість предметів зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це йдеться у проекті наказу МОН "Про зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, що виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України у 2009 році", опублікованому на сайті відомства.

Зокрема, у 2009 році їх планується встановити 8 замість 11, як було раніше.

Як повідомили в Інформаційному центрі незалежного оцінювання, у 2009 році випускники шкіл складатимуть тести з восьми предметів: української мови та літератури, історії України, математики, біології, фізики, хімії, географії та однієї іноземної мови – англійської, німецької, французької або іспанської.

Планується, що школярі матимуть право пройти зовнішнє тестування не більш ніж з 5 предметів, а тестування з української мови та літератури, як і раніше, буде обов`язковим для усіх вступників до вищих навчальних закладів. Математику обов`язково складатимуть випускники класів універсального, природо-математичного та технологічного напрямів, історію України - випускники філологічних, суспільно-гуманітарних, художньо-естетичних та спортивних класів.

Міносвіти винесло проект міністерського наказу та проекти програм зовнішнього оцінювання з кожного предмету на громадське обговорення, запросивши обласні управління освіти та інститути післядипломної освіти до 15 серпня надсилати свої пропозиції та зауваження.

Як повідомлялося, цьогоріч зовнішнє тестування охоплювало одинадцять предметів та відбувалося у дві сесії: основна тривала з 22 квітня до 4 червня, додаткова – з 26 червня до 4 липня. За цей час було написано, перевірено та надіслано результати 1 мільйона 9 тисяч 834 тестових завдань, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти піде назустріч випускникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути