пʼятниця, 16 серпня 2024 22:20

Міноборони буде автоматично ставити на військовий облік всіх чоловіків віком від 17 до 25 років

Міноборони буде автоматично ставити на військовий облік всіх чоловіків віком від 17 до 25 років
Всі чоловіки віком від 17 до 25 років будуть ставати на військовий облік. Фото: Укрінформ

Всі чоловіки віком від 17 до 25 років автоматично ставатимуть на військовий облік як призовники. Зокрема ті, хто перебуває за кордоном.

Хлопцям не доведеться проходити медичну комісію. Всі необхідні дані будуть збиратися з інших реєстрів, йдеться в постанові "Про порядок реалізації експериментального проєкту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов'язаних та резервістів", яку ухвалив Кабінет міністрів, повідомляється на сайті Міністерства оборони.

"Тепер процес обліку призовників буде автоматизовано. Це значно заощадить час і працівникам ТЦК, і і хлопцям, які ставатимуть на облік", - сказала заступниця міністра з цифровізації Катерина Черногоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полковник СБУ пояснив, чому призовний вік має бути від 20 до 50 років

В постанові є ще нововведення, пов'язані з військовим обліком:

1) буде верифіковано дані щодо всіх чоловіків від 16 до 60 років за рахунок інформаційної взаємодії з Державною міграційною службою, Міністерством юстиції і Адміністрацією Державної прикордонної служби. Це актуалізує дані про людей і допоможе уникнути ситуацій, коли повістки приходять людям, які померли чи засуджені до позбавлення волі й знаходяться за ґратами. А також допоможе виправить помилки щодо персональних даних.

2) чоловіки від 16 до 25 років, які оформлятимуть паспорт, автоматично вноситимуться до реєстру "Оберіг" без проходження військово-лікарської комісії. Це стосується також і тих, хто проживає за кордоном і оформляє собі паспорт в офіційних українських представництвах.

3) актуальність військово-облікових документів чоловіків 18-60 років, які перебувають за кордоном, перевірятиметься через електронну інформаційну взаємодію з Державною міграційною службою, що дасть змогу уникнути помилок і людського фактору під час перевірки військово-облікових документів.

Згідно з новим законом про мобілізацію, до 16 липня усі військовозобов'язані, призовники і резервісти віком від 18 до 60 років мали оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК.

У Міноборони окремо наголосили, що при поновленні даних проходження військово-лікарської комісії не вимагається. Проходження ВЛК необхідне лише після отримання відповідної повістки.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони буде автоматично ставити на військовий облік всіх чоловіків віком від 17 до 25 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути