Ексклюзиви
вівторок, 21 вересня 2010 14:47

Міністр-ментор Сінгапуру каже, що українці не знають англійської мови

Міністр-ментор Сінгапуру каже, що українці не знають англійської мови
Одним з факторів, що стримують економічний розвиток України, є недостатнє знання населенням англійської мови, вважає міністр-ментор Сінгапуру Лі Куан Ю.

"Представники вашої країни є дуже освіченими людьми, зокрема в науково-технічній сфері. Але є один невеликий недолік, і він істотний: дуже мало людей може вільно спілкуватися англійською", - сказав він на презентації своєї книги "Сінгапурська історія" у вівторок в Києві.

Він повідомив, що в основу стратегії економічного розвитку Сінгапуру, що досяг останнім часом значних економічних успіхів, свого часу було покладено загальне вивчення англійської мови. Це дозволило забезпечити лінгвістичні переваги перед сусідами, і залучити значні інвестиції, у тому числі і за рахунок того, що сінгапурці розмовляли з інвесторами однією мовою. Лі Куан Ю зазначив, що з урахуванням економічного зростання, що спостерігається останнім часом у Китаї та Індії, сінгапурці почали також активно вивчати мови, якими розмовляють в цих країнах.

Він також порадив українцям активніше розвивати морський транспорт, який дозволяє забезпечувати значну перевалку вантажів, чого не може зробити авіація, а також, на першому етапі зробити пріоритетним розвиток наукоємних та інформаційних технологій.

У свою чергу, прем"єр-міністр України Микола Азаров повідомив Лі Куан Ю про те, що уряд уже визначив низку пріоритетів розвитку економіки країни, бачить в їх числі космічну, авіабудівну галузь, галузь нанотехнологій та інші, готовий до залучення інвестицій у них, у тому числі і з боку бізнесменів Сінгапуру.

"Інтерфакс-Україна"

Зараз ви читаєте новину «Міністр-ментор Сінгапуру каже, що українці не знають англійської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути