понеділок, 07 вересня 2009 15:04

Міністри ЄС розповіли, як далі боротися з кризою

Міністри ЄС розповіли, як далі боротися з кризою

Стимулювати глобальну економіку треба до того часу, поки відновлення не стане стабільним. Крім того, зарплатня і премії в банках повинні бути під контролем, такі головні висновки зустрічі міністрів фінансів групи G20 в Лондоні, яка є підготовкою до зустрічі групи в Пітсбургу (Пенсільванія) у вересні.

"Хоч ситуація виправляється, світ, як і раніше, відчуває наслідки фінансової катастрофи, отже, не можна вилучати з економіки державні гроші", - визнали міністри фінансів ключових країн світу, які на вихідних зустрілися в столиці Великої Британії.

За словами німецького міністра фінансів П"єра Штайнбрука, потрібно підтримувати фінансові ринки і необхідно стимулювати господарство "всіма можливими способами", щоб уникнути нової кризи, потрібно не проводити політику "дешевих грошей".

"Ми мусимо вже зараз задуматися над тим, що зробити, коли ми подолаємо кризу", - сказав німецький міністр.

За словами прем"єра Великої Британії Гордона Брауна, передчасне призупинення стимулюючих дій, тобто власні накачування публічних грошей в економіку в формі додаткових урядових видатків, податкових пільг, які йдуть в парі з низькими процентними ставками, загрожувало б другим ударом рецесії і повторенням помилки тридцятих років минулого століття.

Крім того, наслідками експансійної фіскальної політики можуть стати високий дефіцит бюджету, зростання рівня національного боргу та інфляції.

Коли держава повинна почати вилучати гроші? Французька міністр фінансів Крістіна Лагарде висловила думку, що "це одному Богу відомо".

Друга тема під час зустрічі стосувалася зарплатні у фінсекторі, обмеження якої лобіювали французи.

Як розтлумачила міністр Лагарде, "саме гігантські бонуси спричинили фінансову кризу". Вона очікує на зустрічі в Пітсбургу конкретних пропозицій стосовно обмеження бонусів у банках.

На її переконання, надто високі банківські бонуси у ситуації потреби фінансового регулювання "не можна дозволити". Однак введення максимальних лімітів премій у банках, запропонованих французами, зустріло опір з боку Великої Британії і США.

За матеріалом: TVN 24

Зараз ви читаєте новину «Міністри ЄС розповіли, як далі боротися з кризою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути