понеділок, 20 січня 2020 00:00

Міністр юстиції без попередження нагрянув у Лук'янівське СІЗО

Міністр юстиції без попередження нагрянув у Лук'янівське СІЗО
Лук'янівське СІЗО відвідав міністр юстиції. Фото: Фейсбук

Міністр юстиції України Денис Малюська зі своїм заступником Віталієм Василиком 19 січня без попередження побували у Лук'янівському слідчому ізоляторі тимчасового тримання.

"Умови у різних будівлях/камерах СІЗО різні. Більш того, камери у жалюгідному стані наповнені повністю, при цьому камери істотно ліпшого рівня часто порожні. Доручив негайно розробити чіткі і зрозумілі правила розміщення ув'язнених", — написав Малюська у Facebook.

За словами міністра, їх із заступником вразила, передусім, велика концентрація людей, які утримуються у СІЗО тривалий час. Дехто з них провів у СІЗО по три роки і більше без вироку суду.

Міністр звернув увагу на необхідність покращення вентиляції у будівлях СІЗО, де сирість руйнує стіни. Натомість опалення увімкнули навіть у занедбаній будівлі із розбитими вікнами

"На момент мого приїзду опалювали навіть занедбану і невикористовувану будівлю із розбитими вікнами, пошкоджену внаслідок пожежі (отримали вказівку негайно припинити марнування ресурсів)", — зазначив Малюська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бунт у харківській колоніїі: в'язнів катували

Раніше у Київському слідчому ізоляторі виявили низку суттєвих порушень вимог законодавства у сфері поводження із засудженими та особами, узятими під варту. Серед в'язнів наявні конфлікти, що можуть призвести до тяжких наслідків, зокрема масових заворушень.

Моніторинговий візит до державної установи провели працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спільно і

Зараз ви читаєте новину «Міністр юстиції без попередження нагрянув у Лук'янівське СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути