Ексклюзиви
пʼятниця, 19 лютого 2010 08:58

Міністр оборони Ірландії пішов у відставку через скандал з приводу борделю

Міністр оборони Ірландії пішов у відставку через скандал з приводу борделю

Міністр оборони Ірландії Віллі О"Ді, який очолював ірландське оборонне відомство з 2004 року, у четвер, 18 лютого, добровільно пішов у відставку.

На рішення міністра вплинув скандал, що розгорівся після того, як він несправедливо звинуватив члена муніципальної ради Моріса Квінлівана в організації борделю. 2009 року в бесіді з одним із журналістів О"Ді зробив наступну необережне зауваження: "Я б хотів запитати у містера Квінлівана, бордель все ще зачинений?".

Заява О"Ді, не підкріплена жодними фактами, викликало жорстку критику на адресу міністра. Згодом сам О"Ді неодноразово заявляв, що не звинувачував Квінлівана у незаконній діяльності і під присягою відрікся від своїх слів. Пізніше однак ЗМІ знайшли доказ О"Ді звинувачень на адресу політика, надавши на суд громадськості аудіозапис його розмови з журналістом.

О"Ді, однак, наполягав, що інформацію про те, що Квінліван був залучений в роботу борделя, йому надав якийсь офіцер поліції. Пізніше міністр визнав свою помилку і вибачився за свій вчинок. За його словами, він просто забув про свої слова, а коли згадав, то зрозумів, що був неправий. Він також заплатив ображеному Квінлівану "пристойну" компенсацію, розмір якої не розкривається.

Коментуючи своє рішення піти у відставку О"Ді заявив, що скандал привернув до себе занадто багато уваги і міг негативно відбитися на роботі підконтрольного йому відомства. У зв"язку з цим він і вирішив звільнити міністерське крісло.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони Ірландії пішов у відставку через скандал з приводу борделю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути