Ексклюзиви
вівторок, 03 жовтня 2006 12:59

Міністр фінансів Грузії: Блокада завдасть великих збитків Росії

Введення Росією економічної блокади проти Грузії нанесе РФ більше збитків, ніж Грузії. Про це заявив на прес-конференції 2 жовтня міністр фінансів Грузії Олексій Алексішвілі.

Якщо Росія заборонить грошові перекази в Грузію, то гроші все одно потраплять за місцем призначення іншими легальними шляхами, зазначив міністр.

Оголошене ембарго на грузинське вино зробило Грузії велику послугу, заявив Алексішвілі. За його словами, введенням заборони Росія припустилася великої помилки, тому що їй треба було проконтролювати виробництво фальшивого вина на власній території.

- Вона ж заборонила ввіз якісного грузинського вина, і цим спонукала Грузію шукати нові ринки збуту для своєї продукції. І ці ринки були знайдені, - відзначив міністр.

У вівторок, 3 жовтня, міністерство транспорту РФ призупинило усі види транспортного сполучення з Грузією.

- Ми призупинили авіаційне, залізничне автомобільне, морське та автобусне сполучення з Грузією, - повідомили в міністерстві транспорту РФ.

У міністерстві зв"язку й інформатизації РФ повідомили, що з Грузією припиняється і поштовий зв"язок.

За словами керівника Федеральної аеронавігаційної служби РФ Олександра Нерадька, припинення повітряного сполучення з Грузією пов"язано з накопичуваною дебіторською заборгованістю грузинських користувачів повітряного простору.

Він повідомив, що прострочена заборгованість становить уже більш $3,6 мільйони, а поточна заборгованість перевищила $176 тисяч, при цьому терміни припинення повітряного сполучення будуть визначатися в залежності від вирішення питання про врегулювання заборгованості.

У грузинській авіакомпанії "Джорджіа Ейрвейс" повідомили, що "у випадку закриття авіасполучення, це серйозно позначиться на наших авіаперевезеннях. У рік ми перевозили 75 тисяч пасажирів, а також 380 тонн вантажів".

Крім того, за рекомендацією Ради директорів Російської залізниці, у четвертому кварталі 2006 року ВАТ Російські залізниці не буде закуповувати комплектуючі на Тбіліському електровозоремонтному заводі.

- Обсяг закупівель у четвертому кварталі планувався обсягом $3,7 млн, - зазначається в прес-релізі.

- РЗ задіє для виготовлення цих комплектуючих (раніше в Росії не вироблялися) російські підприємства, їхнє виробництво буде організовано у найкоротший термін, - зазначив Гончаров.

Крім того, що в Мінінформзв"язку РФ констатують кількаразові порушення міжнародних угод і норм при взаємодії поштових адміністрацій Росії і Грузії.

- Останнім часом у ході взаємодії поштових адміністрацій Росії і Грузії з грузинської сторони мали місце кількаразові порушення міжнародних і двосторонніх угод, а також встановлених норм, - говориться в повідомленні міністерства інформаційних технологій і зв"язку РФ.

- У зв"язку з наявними випадками невідповідності вимогам безпеки вкладень у поштові відправлення, що направляються і надходять із Грузії, Пошта Росії змушена ввести додаткові заходи контролю оброки і сортування пошти. Проходження поштових відправлень між двома країнами фактично припиняється до прийняття грузинською стороною задовільних заходів, - говориться в повідомленні прес-служби міністерства зв"язку.

- Крім того, у зв"язку із систематичною невидачею на території Грузії поштових переказів коштів, що направляються з Російської Федерації, Пошта Росії із сьогоднішнього дня до з"ясування обставин змушена призупинити обмін поштовими переказами з Грузією, - зазначає міністерство, повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Міністр фінансів Грузії: Блокада завдасть великих збитків Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути