вівторок, 26 лютого 2008 20:04

Міністр економіки Сербії запропонував не розплачуватися по боргах Косово

Міністр економіки Сербії Младжан Дінкич у вівторок, 26 лютого, заявив, що, у зв"язку з проголошенням незалежності Косово, Сербія повинна перестати виплачувати зовнішній борг краю, повідомляє Reuters.

Засоби Усесвітнього банку були направлені в Косово в 1980-х роках, коли край ще був автономною провінцією Сербії. У 1999 році після натівської військової операції в Югославії Сербія фактично втратила контроль над Косово, проте продовжувала виплачувати по 150 мільйонів доларів на рік в рахунок погашення зовнішнього боргу краю.

Проте тепер, на думку Дінкича, Сербія повинна перестати витрачати гроші своїх платників податків на албанців і направити їх на зміцнення сербських общин в Косово.

Як повідомив міністр, сербський уряд поки не прийшов до єдиної думки щодо того, як поступити з боргом, що залишився, який складає близько 1,3 мільярдів доларів. Це питання обговорюватиметься з представниками Всесвітнього банку наступного тижня.

Нагадаємо, що парламент Косово 17 лютого одноголосно проголосував за відділення краю від території Сербії і в односторонньому порядку проголосив його незалежність. Бєлград заявив, що ні за яких обставин не визнає вирішення Пріштіни. Уряд Сербії, а потім і парламент країни анулювали декларацію незалежності краю, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Міністр економіки Сербії запропонував не розплачуватися по боргах Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути