Ексклюзиви
пʼятниця, 21 січня 2011 14:32

Міліція затримала відправника посилок з вибухівкою

Міліція затримала відправника посилок з вибухівкою

У Нікополі Дніпропетровської області співробітники міліції затримали 42-річного чоловіка, який 19 січня відправив з місцевого поштового відділення посилки з деталями мінних детонаторів.

Як повідомляє Центр громадських зв'язків Головного управління МВС України в Дніпропетровській області у п'ятницю, посилки з деталями мінних детонаторів військового зразка часів Другої світової війни були відправлені на закордонні адреси.

За даними правоохоронців, затриманий ніде не працює і є "чорним слідопитом". Як вдалося встановити, він проводив розкопки і скуповував на території України військове спорядження часів Другої світової війни з метою колекціонування.

А з 2007 року почав реалізовувати знахідки за грошову винагороду колекціонерам. З квітня 2010 року він знайомився з колекціонерами через один із сайтів в інтернеті і надавав інформацію про наявність у нього військової амуніції і спорядження, яке зберігав за місцем проживання.

Під час огляду приміщення було вилучено предмети часів Другої світової війни: 4 гранати "Ф-1" без запалів, фугасна граната, мінометна міна, патрони до різної вогнепальної зброї, військові каски, складові частини до різної зброї та боєприпасів, 300 грамів пороху. Крім цього, в квартирі знаходилася велика кількість картонних коробок, вже підготовлених до відправки в якості посилок. Зі слів затриманого, всі предмети, які перебували в його приміщенні, деактивовані і є лише макетами для колекціонування. Так само вилучені комп'ютер затриманого з адресами колекціонерів, з якими він спілкувався.

Триває перевірка.

Як повідомив раніше відділ зі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС у Києві, в четвер 20 січня по спецлінії 102 в київську міліцію надійшло анонімне повідомлення про те, що в поштовій кореспонденції на одному зі столичних пунктів пересилання пошти може знаходитися вибухівка. При обстеженні кореспонденції на одному з пунктів пересилання пошти у Києві правоохоронці виявили декілька посилок, в яких знаходилися складові частини мінних детонаторів зразка часів Другої світової війни. Виявлені пристрої були направлені на експертизу.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Міліція затримала відправника посилок з вибухівкою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути