Ексклюзиви
неділя, 31 жовтня 2010 13:12

Міліція вибачилася перед Крістофом Ріссом за інцидент

Міліція вибачилася перед Крістофом Ріссом за інцидент

Саме в ці хвилини у готелі "Україна" триває зустріч представників керівництва столичного управління міліції та генерального директора Всесвітньої газетної асоціації Крістофа Рісса.

Міліціонери вибачаються за інцидент, який стався учора, в суботу, між Крістофом Ріссом, представником компанії INMA Яном Вагнером та двома столичними міліціонерами. Про це Gazeta.ua  повідомила Оксана Бровко, виконавчий директор Асоціації "Незалежні регіональні видавці України".

Учора, в суботу, близько 13.00, під час екскурсії на оглядовому майданчику в Парку Слави неподалік Києво-Печерської Лаври у Києві двоє міліціонерів хотіли затримати Рісса та Вагнера. Їх зупинили, вимагали документи. Іноземці мали при собі лише ID-картки, громадянських паспортів не було. Патрульні міліціонери заявили, що затримають обидвох і проведуть у райвідділ для того щоб встановити їхні особи. Конфлікт між міліціонерами, двома іноземцями, гідом та перекладачем тривав у Парку Слави 20 хвилин.

Рісс та Вагнер були шоковані спілкуванням із міліцією, каже Оксана Бровко Gazeta.ua.

"Можна назвати шоком емоції людини, яка перебуває не у своїй країні, в неї перевіряють документи і виявляється, що їх недостатньо. Брутальної поведінки з боку міліції не було. Зі слів Рісса, не складалося враження, що міліція хотіла отримати хабар. Вони вимагали документів і того, аби обидва прослідували у райвідділ, щоби встановити особи. Але ті ж ID-картки, котрі мали Рісс та Вагнер, за кордоном є те саме, що й паспорт", - розповіла Бровко.

Заспокоїлися Рісс і Вагнер за кілька годин, каже Оксана Бровко. Інцидент стався під час першої прогулянки Києвом Рісса та Вагнера. Після конфлікту з міліцією Рісс та Вагнер все ж сходили на екскурсію в Києво-Печерську Лавру та повернулися звідти дуже задоволені, каже Оксана Бровко.

У п'ятницю Крістоф Рісс мав неофіційну зустріч із президентом Віктором Януковичем. На ній обговорювали можливість проведення всесвітнього газетного конгресу в Україні у 2012 році.

Зараз ви читаєте новину «Міліція вибачилася перед Крістофом Ріссом за інцидент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути