пʼятниця, 20 травня 2011 16:34

Міліція втихомирює дівчат з FEMEN цукерками

Автор: Фото: Ярослав Дебелий
  19 травня міліція наздогнала Інну Шевченко після чергової акції протесту і відвезла у відділок
19 травня міліція наздогнала Інну Шевченко після чергової акції протесту і відвезла у відділок

11 разів затримувала міліція Інну Шевченко. Один раз потрапила у розподільник. Востаннє у відділку вона та ще двоє активісток жіночого руху FEMEN опинилися 19 травня за роздягання під час акції "Вперед".

- Спочатку нас затримували і везли у відділок просто, щоб заспокоїти, і відразу відпускали. Потім дії міліції стали набагато жорсткіші і нас почали затримувати із застосуванням фізичної сили. Під час одного з моїх останніх затримань мені вивернули руку. Це була перша травма.

Люди підтримують акції жіночого руху, стверджує Інна.

- Вчора ми йшли від метро Хрещатик з дівчатами пішки, намагались замаскуватися як тільки можна. Але співробітники СБУ передавали по рації, що ми йдемо і міліція була готова. Вони нам дозволили провести акцію. Коли ми закінчили, згорнули плакати і сховали вінки, тоді нас схопили на очах у мітингувальників та ЗМІ. Вчора за нами бігли людей 30 і кричали "Ганьба міліції!". Тобто це не лише ми говоримо, що з нами неадекватно поводяться, а це бачать люди. І вчора за мною бігла одна бабця і кричала "Відпустіть дитину. Щоб ваших дітей так крутили". Вона погрожувала міліції. Тобто громадяни нас підтримують, хоча раніше цього не було. Міліція у нас в країні невихована, неінтелектуальна і відверто дурна.

Жодної гривні штрафу не заплатила "феменка" за участь в акціях руху.

- Системно отримуємо штрафи. Були такі епізоди, коли суддя не вбачав в моїх діях порушення. Не виплатили жодного штрафу, тому що я не можу погодитись, що ми дійсно щось порушували. Після кожного такого присудження штрафу ми подавали апеляцію. Деякі з них ми виграли, деякі просто ще не розглядалися. Жодної гривні я не віддала. Якщо змусять платити, ми з дівчатами разом зберемось, скинемось і будемо платити. Все ж таки ми робимо одну справу. Якщо забирають, то ми всі скидаємось на кефір, батон і веземо у відділок.

Затриманих дівчат з FEMEN возять у Печерський або Шевченківський райвідділи міліції.

- Вчора були у Печерському відділку. Нас годували борщем, салатом, бутербродами, цукерками. Не завжди годують. У Шевченківському райвідділку до нас дуже погано ставляться. Співробітники викручують руки і взагалі дуже нахабно поводяться. Вони може там і хороші чоловіки, але самі говорять, що їм Головне управління міліції диктує, що писати, кому що інкримінувати, кого як затримувати. Вони підконтрольні владі. Печерський відділок нас більше любить. Було спекотно, ми втомилися і почали співати. Вони закривали роти нам цукерками. Ті, хто нам співчувають, або просто хочуть, щоб ми замовчали, дають бутерброди, які їм жінки готують вдома. Міліціонери віддають їжу, аби лише ми їх не чіпали і не спілкувалися з ними. Вчора була з 9 години до 5.

За участь в акції протесту 19 травня дівчатам вперше пред'явили звинувачення за двома статтями: раніше писали лише 173 (хуліганку), а вчора інкримінували 173 і 185-1 (порушення правил проведення акцій). Сьогодні буде суд.

Зараз ви читаєте новину «Міліція втихомирює дівчат з FEMEN цукерками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути