вівторок, 20 березня 2012 14:10

Миколаївські правозахисники вимагають покарати тих, хто звільнив гвалтівників Оксани Макар
14

Сьогодні миколаївські правозахисники пікетували Центральний райвідділ міліції та приміщення обласної прокуратури: вони виступили на захист міліціонерів, на яких переклали вину за звільнення з-під варти кривдників Оксани Макар.

Як повідомив Gazeta.ua один з організаторів пікету, Андрій Дворецький, член правозахисної організації "Миколаївська правозахисна група", з неофіційних джерел їм стало відомо, що співробітники міліції, які витягали постраждалу Оксану Макар зі сміттєвої ями, де її було знайдено, а також ті, хто за першими свідченнями затримували ґвалтівників дівчини, були піддані жорсткій перевірці з боку керівництва РУВС. Тоді як ті, хто насправді відпустили ґвалтівників додому - не зазнали жодних санкцій.

Організації також стало відомо, що обласним керівництвом міліції готуються необхідні документи для звільнення міліціонерів, які сумлінно виконували свою роботу, таку інформацію підтвердили співробітники Миколаївської міської ради. В свою чергу начальник Миколаївської міліції, Микола Свєточев, заперечує такі дії керівництва.

"Ми збираємося вимагати відставки прокурорів на рівні району, міста та області, бо вони безвідповідально ставляться до роботи своїх підданих, зовсім їх не контролюють. Намагаються покарати тих, хто не може захистити свої права, а справжні винуватці лишилися білими та пухнастими," - розповідає Андрій Дворецький.

Зараз пікетувальники збираються писати офіційну заяву на ім'я Міністра МВС та Президента України з вимогою провести повторну перевірку та покарати справжніх винуватців цієї справи. Наметове містечко обіцяють не прибирати, доки триватиме перевірка.

Зараз ви читаєте новину «Миколаївські правозахисники вимагають покарати тих, хто звільнив гвалтівників Оксани Макар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути