вівторок, 05 лютого 2008 15:29

Михайла Касьянова остаточно зняли з виборів президента в Росії

Верховний суд РФ на своєму засіданні у вівторок визнав законною відмову Центрвиборчкому зареєструвати Михайла Касьянова кандидатом в президенти РФ. Таким чином, суд відхилив позов захисту Касьянова, в якому він просив зобов"язати Центрвиборчком зареєструвати його кандидатуру. ЦВК винесла ухвалу про відмову Касьянову в реєстрації 27 січня.

Серед двох мільйонів підписів громадян, зібраних Касьяновим на свою підтримку, після повторної перевірки виявилось більше 13 відсотків бракованих, при тому, що закон допускає в підписних листах не більше п"яти відсотків браку. Касьянов спробував вплинути на рішення, вказавши на той факт, що абсолютна більшість зауважень ЦВК, на підставі яких підписи були забраковані, стосувалися неправильного оформлення підписних листів. Проте робоча група ЦВК не прийняла його заперечення до уваги і зняла Касьянова з виборів. 1 лютого він оскаржив це рішення у Верховному суді, заявивши, що має намір до кінця відстоювати позицію двох мільйонів росіян, що віддали свої підписи на його підтримку, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Михайла Касьянова остаточно зняли з виборів президента в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути