субота, 10 жовтня 2020 16:36

МЗС Великої Британії подякувало СБУ за успішну спецоперацію "Магма"

МЗС Великої Британії подякувало СБУ за успішну спецоперацію "Магма"
МЗС Великої Британії подякувало СБУ.Фото: ssu.gov.ua

Службі безпеки України публічно подякувало Міністерство закордонних справ Великобританії. Подяка стосується успішного проведення спецоперації із затримання рекордної партії контрафактних сигарет.

Подяку розмістили на офіційному Twitter британського МЗС, повідомили у пресслужбі СБУ.

"Королівська податково-митна служба та Служба безпеки України співпрацювали разом для протидії контрабанді тютюнових виробів. Завдяки найбільшій за останні 30 років операції було вилучено рекордну кількість незаконних сигарет - 130 мільйонів. Також припинено роботу трьох фабрик, які займалися їх виробництвом", - йдеться в повідомленні.

Британські дипломати зазначили, що мова йде про ліквідацію одного з найсерйозніших організованих злочинних угруповань Європи: "Таким чином було зекономлено понад 100 млн фунтів стерлінгів платників податків".

"Боротьба із злочинними угрупованнями та викорінення корупції - важливі сфери, в яких Великобританія надає Україні підтримку. Правоохоронні органи обох країн тісно співпрацюють для боротьби з міжнародною організованою злочинністю", - сказали в британському МЗС про співпрацю з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна - серед топових постачальників контрабанди сигарет в ЄС

Голова СБУ Іван Баканов також подякував британським колегам за підтримку.

"Дуже важливо, коли ми можемо об'єднувати зусилля для боротьби зі злочинами в різних сферах - від загроз національній безпеці до протидії міжнародній контрабанді. Україна є важливою частиною загальноєвропейської системи безпеки, і така співпраця приносить відчутні результати", - сказав керівник СБУ.

Операцію "Магма" Служба безпеки України провела спільно з британськими та польськими колегами влітку 2019 року. Тоді правоохоронцям вдалося припинити діяльність великого злочинного угруповання і вилучити найбільшк за всю історію незалежності України контрабандну партію тютюнових виробів.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Великої Британії подякувало СБУ за успішну спецоперацію "Магма"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути