середа, 16 січня 2008 15:45

Microsoft винайшла систему бездротового стеження за співробітниками

Компанія Microsoft подала патентну заявку на систему стеження за співробітниками. Система дозволяє визначати ефективність роботи користувача, його фізичне самопочуття і навіть компетентність.

До складу системи входять бездротові датчики, які вимірюють частоту серцебиття співробітників, температуру тіла, стежать за їхніми рухами, виразом обличчя і кров"яним тиском. У заявці також написано, що датчики можуть зняти з працівника електроміограму і уловити "сигнали мозку". У випадку якщо співробітник випробовує стрес, система запропонує йому допомогу.

Раніше подібний моніторинг проходили тільки пілоти літаків, астронавти і працівники пожежних частин. Microsoft стала першою компанією, що запропонувала застосувати цей досвід на звичайних робочих місцях.

Представники профспілок вже висловили побоювання, що новий винахід дозволить звільняти співробітників на підставі зібраних датчиками даних.

Заявка була опублікована тільки через 18 місяців після подачі. За словами фахівців з патентного законодавства, вона може бути схвалена протягом року, пише британська газета The Times.

Зараз ви читаєте новину «Microsoft винайшла систему бездротового стеження за співробітниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути