четвер, 30 червня 2022 08:45

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми виграємо цю війну": визволені з полону захисники України звернулися до рідних та влади

"Ми виграємо цю війну": визволені з полону захисники України звернулися до рідних та влади
144 наших військовополонених повернулись додому. Фото: скріншот з відео

Головне управління української розвідки показало відео наймасштабнішого обміну військовополоненими від 24 лютого. 29 червня в Україну повернулися 144 її захисники.

Кадри оприлюднили у Facebook.

На них можна побачити багато машин швидкої допомоги, оскільки більшість з визволених військових мають поранення. Дехто - пересувається на милицях.

Звільнений захисник Артур Липка пригадує, що дорога в Україну була дуже важкою.

"Тому, що це яка вже спроба повернутися додому, і щоразу щось не виходило. І тому весь шлях думав про те, що щось зламається, не так піде. І ми повернемося в полон. Чесно, емоції переповнюють. Хотів би передати близьким, що я скоро повернуся до них", - сказав український захисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як міняли захисників України: фоторепортаж

Інший визволений воїн Геннадій Сабідієв закликав українську владу докласти максиму зусиль, щоб забрати з полону усіх.

"Дякуючи їм, які вже навчені воювати і вміють виконувати свою роботу досконало, ми виграємо цю війну", – переконаний Сабідієв.

Зі 144 звільнених – 95 оборонців Азовсталі. Серед них – 43 військовослужбовці полку "Азов". Найстаршому звільненому захиснику 65 років, а наймолодшому – 19.

"Повернулися перші герої з Азовсталі. Ми дуже цьому раді. Дуже вдячні Координаційному штабу, Головному управлінню розвідки і кожній людині, яка приклала руку до цієї важливої справи. Я дуже чекаю свого брата. Сподіваюся, що він найближчим часом повернеться і я буду такою щасливо, як ніколи в житті", - сказала представниця Асоціації родин захисників Азовсталі й сестра полоненого командира морпіхів Сергія Волинського ("Волини") Тетяна Харько.

Понад 2,4 тис. захисників Азовсталі майже місяць перебувають у полоні. Де саме утримують українських воїнів і в яких умовах – невідомо.

Російські окупанти передали перші тіла українських героїв, які загинули на Азовсталі в Маріуполі Донецької області, 4 червня. Обмін відбувся на лінії фронту в Запорізькій області у форматі 160 на 160.

Щонайменше 52 з цих тіл вважаються останками бійців полку "Азов". Тіла бійців вже привезли до госпіталю в Києві. Там проводять аналіз ДНК для ідентифікації, повідомив екскомандир "Азова" Максим Жорін.

15 червня до Києва привезли тіла ще 64 загиблих українських захисників з Азовсталі. 28 червня повернули Україні ще 21 загиблого героя.

Зараз ви читаєте новину «"Ми виграємо цю війну": визволені з полону захисники України звернулися до рідних та влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути