четвер, 14 лютого 2013 23:30

"Ми сьогодні заблокували роботу лохотронної агенції з працевлаштування", - активісти профспілки
5

Фото: Фото: Євген Борісов

Члени профспілки "Захист праці" сьогодні вдень заблокували роботу офісу, який ошукував громадян, котрі шукали роботу. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Кілька днів тому на одному з київських форумів ми знайшли повідомлення чоловіка про кадровий лохотрон, - розповідає активіст профспілки Євген Чепелянський. – Звязалися із цією людиною і домовилися йти у офіс й добиватися повернення їй коштів".

За твердженнями Чепелянського, лохотроном займається товариство з обмеженою відповідальністю "Денвер плюс" на вулиці Фрунзе 160 а у Києві.
"Ця фірма працювала за класичною схемою, - каже чоловік. -  Вони розміщували оголошення про роботу на дому. Пропозиція була дуже спокусливою, - треба складати автоматичні ручки на дому. За кожну ручку обіцяли платити гривню. Та щоб людина не вкрала матеріали, то спершу мала заплатити 300 гривень. Матеріали обіцяли привезти одразу додому. Потім їх ніхто не приносив і люди лишалися обдуреними".

Близько 12 дня представники профспілки з членами рухів "Автономний опір" прийшли в офіс фірми з одуреним чоловіком. Вони вимагали зустрічі із директором, якого не виявилося на місці. Працівниця офісу без дозволу керівника розривати договір та повертати гроші відмовилася.

"Так вийшло, що я зараз безробітний, - розповів Павло Штех. - Почув від свого сина про роботу на дому. Я не повівся, але мене переконали в тому, що є живі свідки. Прийшов. Заплатив 300 гривень і підписав договір. Сказали, що перетелефонують, але ж ніхто цього не зробив. Моя спроба додзвонитися результатів не дала. На МТС повідомили, що цим номером вже 3 роки ніхто не користується".

Представники профспілки провели у офісі компанії весь робочий день. Вони попередили про шахрайські дії близько 20 шукачів роботи, та познайомилися ще з 4 ошуканими українцями.
"Поки ми чекали адекватних дій працівників фірми до офісу прийшли ще кілька людей з'ясувати чому фірма не виконує свої обіцянки, - сказав Чепелянський. – З усіма ошуканими ми обмінялися контактами. Згодом викликали наряд міліції, якому написали заяви з приводу одурення людей. У документі, який змушують підписувати людей йдеться про допомогу у пошуці роботи. За законом це заборонено. А людей спершу змушували платити гроші, а тоді сунули швиденько папірці під носа, не давали розібратися у написаному й під психологічним тиском змушували швидко підписувати усе. За фактом наших заяв міліція порушила кримінальне провадження".

Сьогодні потерпілим не вдалося повернути своїх грошей.

"Ми не добилися сьогодні, то доб'ємося завтра, або наступного тижня, – сказав Євген. – Ми з товаришами будемо туди ходити щодня доти. Поки директор не поверне людям видурені гроші. І щодня ми попереджатимемо нових шукачів роботи, що ця фірма займається лохотроном".
На дверях офісу хлопці наклеїли білий листок із написом "Обережно, лохотрон!".

Зараз ви читаєте новину «"Ми сьогодні заблокували роботу лохотронної агенції з працевлаштування", - активісти профспілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути