пʼятниця, 19 квітня 2019 14:20

Межигір'я звинуватили у крадіжці електроенергії

Межигір'я звинуватили у крадіжці електроенергії
Главком Компанія Ахметова звинуватила парк Межигір'я у розкраданні електроенергії

Національний парк "Межигір'я" звинувачують у розкраданні електроенергії.

15 квітня підприємство "ДТЕК Київські електромережі" звернулося до Вишгородського районного відділу поліції Київської області зі скаргою на незаконне споживання електроенергії національним парком "Межигір'я", пише Delo.

Парк знаходиться під управлінням Агентства з розшуку і менеджменту активів (АРМА). За 11 місяців АРМА так і не уклало договір про постачання і розподіл електроенергії з жодною з енергопостачальних компаній.

У ДТЕК Київські електромережі заявили, такі дії є порушенням закону України про ринок електричної енергії та Правил роздрібного ринку електричної енергії та підпадають під ознаки кримінального злочину відповідно до статті 188-1 Кримінального кодексу України (Розкрадання електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання).

У компанії зазначили, що договір між ПАТ "Київенерго", правонаступником якого є ДТЕК Київські електромережі, і ТОВ "Танталіт" (власником Межигір'я) закінчився 1 січня 2016 року. Після цього почалося бездоговірне і безоплатне споживання електроенергії.

"З 1 січня 2016-го по 8 квітня 2019 року Межигір'я самовільно й безоплатно спожило близько 22 млн кВт/год електроенергії на суму понад 41 млн грн. При цьому заборгованість Межигір'я за електроенергію, підтверджена судовими рішеннями, становить 13,6 млн грн", — повідомили у компанії.

У ДТЕК Київські електромережі підкреслили, що неодноразово зверталися до АРМА з пропозицією укласти договір на розподіл електричної енергії. Зокрема, останній раз — 18 січня. Проте відповіді отримано не було.

"Прийнятt рішення обмежити подачу електроенергії на об'єкт за процедурою, передбаченою законодавством. Для цього в березні компанія направила до АРМА офіційне звернення про доступ на підстанцію "ПС-110 Прибережна" для проведення відключення об'єкта. Однак працівники ДТЕК Київські електромережі двічі були не допущені до підстанції третіми особами в камуфляжі, які представлялися представниками ГО "НПУ Межигір'я". Чи мають ці особи зв'язок з АРМА, компанії невідомо", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукають господаря: Межигір'я 4 роки без Януковича

ДТЕК Київські електромережі належить до операційного холдингу "ДТЕК Мережі" у структурі енергетичного холдингу "ДТЕК", який, у свою чергу, входить до складу фінансово-промислової групи "СКМ", власником якої є Рінат Ахметов.

30 листопада 2017-го резиденція екс-президента Віктора Януковича "Межигір'я" перейшла у власність держави. Суд визнав недійсним договір про передачу Межигір'я у приватну власність.

Рінат Ахметов став найбагатшою людиною в Україні за результатами 2018-го. Статки власника групи "Систем Кепітал Менеджмент" оцінюють у $8,04 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Межигір'я звинуватили у крадіжці електроенергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути