Ексклюзиви
понеділок, 25 серпня 2008 13:17

Меркель упевнена, що холодної війни не буде

Меркель упевнена, що холодної війни не буде

Німецький канцлер Ангела Меркель виразила стурбованість ситуацією з виконанням домовленостей про відведення російських військ із Грузії, проте підкреслила, що ситуація навколо Грузії не приведе до "холодної війни" у відносинах Росії і Заходу.

"Відповідно до всієї інформації, яку ми маємо, вони не вивели війська так, як це було узгоджено в домовленості, досягнутій за французьким посередництвом", - сказала Меркель в інтерв"ю телеканалу ЦДФ.

Разом з тим канцлер підкреслила, що не бачить можливості повернення до "холодної війни" у відносинах із Росією. "Положення сьогодні в корені відрізняється (від колишнього - ред.)", - додала вона.

На думку Меркель, Грузія має право вступити в НАТО, хоча вона не чекає офіційного вирішення наступного саміту альянсу відносно заявки Тбілісі на вступ до нього.

"Але в принципі Грузія і Україна стануть членами НАТО", - вважає німецький канцлер.

Нагадаємо, нещодавно канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що НАТО не змінить свою позицію щодо прийняття України і Грузії до Альянсу, яка була вироблена на Бухарестському самміті у квітні. Про це вона сказала під час свого візиту до Москви. "Україна і Грузія можуть стати членами НАТО – ми залишаємо двері відкритими. І раніше ми вже сказали, що вони можуть стати членами Альянсу, якщо вони цього хочуть. Ця позиція залишається в силі", - заявила Меркель, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Меркель упевнена, що холодної війни не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути