Ексклюзиви
середа, 16 січня 2008 19:39

Мерія Тбілісі не дозволила мітингувати в день інавгурації Саакашвілі

Власті Тбілісі не задовольнили заявку "Об"єднаної опозиції" на проведення мітингів 19-21 січня. Чиновники пояснюють своє рішення тим, що в неділю, 20 січня, пройде інавгурація Михайла Саакашвілі, що переміг на дострокових президентських виборах.

Урочиста церемонія вступу президента на посаду почнеться в храмі пануючи Баграта в Кутаїсі (західна Грузія), продовжиться на тбіліській Площі конституції і завершиться військовим парадом на тбіліському проспекті Руставелі.

У столичній мерії відзначають, що мітинги утруднять проведення урочистих заходів, пов"язаних з інавгурацією.

Представники "Об"єднаної опозиції", кандидат якій Леван Гачечіладзе зайняв на виборах друге місце, неодноразово заявляли, що не допустять інавгурації Саакашвілі в грузинській столиці. При цьому вони обіцяють діяти мирними засобами.

Один з лідерів опозиції Коба Давіташвілі заявив, що акції протесту будуть продовжені незалежно від того, чи дасть мерія на них дозвіл.

Нагадаємо, що супротивники Михайла Саакашвілі звинувачують його у фальсифікації результатів голосування і вимагають проведення другого туру виборів, повідомляє Civil Georgia.

Зараз ви читаєте новину «Мерія Тбілісі не дозволила мітингувати в день інавгурації Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути