Ексклюзиви
понеділок, 29 серпня 2011 16:26

Мер Черкас викрив "дідівщину" у тролейбусному парку міста

Мер Черкас викрив "дідівщину" у тролейбусному парку міста

У тролейбусному парку Черкас процвітає "дідівщина".

Про це повідомив на брифінгу міський голова Сергій Одарич.

"Є наближені водії і кондуктори, які працюють, як вони кажуть, на "жирних маршрутах", тобто там, де більша кількість пасажирів. І не пільговиків, а тих, хто платить за проїзд, — зазначив Одарич. — Одні й ті самі люди обслуговують ці маршрути. Як не дивно,  вони ж входять у верхівку профспілкової організації. І працюють понаднормово. Заробітна плата у них доходить до 5-7 тисяч гривень на місяць. І є інші люди — салабони, які працюють на неповний день на самих віддалених маршрутах, де найменше пасажирів, найбільше пільговиків і немає виручки. І теж працюють там роками, отримують зарплату 900 — 1200 гривень".

Віталій Дядченко, виконувач обов'язків директора КП "Черкасиелектротранс",  ввів постійну заміну, розірвав пари водій-кондуктор, зробив три групи контролерів, які випадковим чином, невідомо як для кондукторів і водіїв, підсідають і перевіряють роботу і виручку кондуктора.

"За перший тиждень цих змін виручка, яка здається в касу, зросла на 20%. Я не думаю, що через ці нововведення на 20% зросла кількість черкасців, які почали їздити в тролейбусах. Це свідчить про те, що виручка осідала в кишенях кондукторів і водіїв. Інакше важко зрозуміти, чому люди із затримкою по зарплаті в 2-3 місяці не звільняються. До того ж, коли провели детальний аналіз фонду формування заробітної плати, виявилося, що адміністрація підприємства щомісяця нараховувала близько 300 тис. гривень зайвої зарплати на підставі фіктивних показників. Все це було знято, тому я розумію, чому зараз злі кондуктори і водії".

Сьогодні у тролейбусному парку стоїть 10 тролейбусів, які вже ніколи не вийдуть на маршрути і ще таких же 8 автобусів "Volvo".

"Я був би радий, якби їх вдалося розпродати, але боюся, що наші тролейбуси нікого не цікавлять, — сказав Одарич. — Перед керівником я поставив чітке завдання: звільнити територію від тої рухляді, яка ніколи їздити не зможе".

Зараз ви читаєте новину «Мер Черкас викрив "дідівщину" у тролейбусному парку міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути