понеділок, 15 серпня 2011 18:40

Черкаські тролейбусники погрожують страйком через невиплату зарплатні

Черкаські тролейбусники погрожують страйком через невиплату зарплатні

Черкаські тролейбусники погрожують страйком. На підприємстві "Черкасиелектротранс" і досі не виплатили заробітну платню за травень. Загальна заборгованість на підприємстві за травень становить 900 тис. грн., за червень – 1 млн. 700 тис. грн., за липень – близько 1 млн. 800 тис. грн.

"Ми вже отримали компенсацію від держави 380 тис. гривень і 500 тис. від міського бюджету, — повідомив Віталій Дядченко, виконувач обов'язків директора КП "Черкасиелектротранс".— Травневу зарплату ми закриємо найближчим часом. Середня зарплата на підприємстві складає 2 765 гривень, для водіїв — 3280".

За кілька років держава заборгувала підприємству за пільгові перевезення окремих категорій громадян 39 млн. грн.

"Ми перевозимо пільговиків на 40 мільйонів гривень, а держава компенсує лише 10, — заявив Сергій Одарич на прес-конференції. —  Відтак дефіцит бюджету складає 30 млн на рік".

Заборгованість до пенсійного фонду разом з пенями та штрафом становить уже більше 12 млн. грн., що не дає змогу людям ні вчасно піти на пенсію, ні зробити її перерахунок. Рухомий склад парку не оновлюється, а на ремонт бракує коштів. Часткове вирішення фінансових проблем підприємства міська влада бачить у закритті їдальні, яку утримує тролейбусний парк.

"Чому я, сідаючи в тролейбус, повинен оплатити ваш обід? — запитав Одарич. — Ваш обов'язок — здійснювати перевезення, а не готувати їсти. Утримувати збиткову їдальню — це злочин. І взагалі це юридичний злочин, бо в тариф не можна закладати ці речі. І мене, і міськвиконком, який це дозволив може притягнути до відповідальності прокурор в будь-який момент. Ми на волоску сидимо".

Щомісяця "Черкасиелектротранс" витрачає на утримування їдальні 6500 — 6800 гривень. В день харчується по 50 — 60 чоловік.

"За місяць продають 15 порцій першого, — додав Дядченко. — Це свідчить, що люди купують або друге, або ж булочки. Коли ми запропонували, щоб подавали заявки на обід, керівництво столової сказало, що це нереально реалізувати. Ну, якщо нереально, то ми робимо буфет, де будуть продаватися продукти, які не швидко псуються".

Зараз ви читаєте новину «Черкаські тролейбусники погрожують страйком через невиплату зарплатні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути