середа, 10 липня 2013 04:34

Мексиканець отримав притулок у США після вбивства 11 його родичів

Мексиканець отримав притулок у США після вбивства 11 його родичів
Фото: obozrevatel.com

Влада США надали притулок громадянину Мексики, який піддавався погрозам з боку злочинної групи, яка вбила 11 його родичів. Про це 10 липня повідомляє Agence France-Presse.

32-річний Крістіан Чаідес (Christian Chaidez) перетнув кордон з США в червні 2013 року. Він розповів американським правоохоронним органам, що в період з 2009 по 2012 рік 11 його родичів були вбиті в місті Сьюдад-Хуарес на кордоні з США. Причиною стала відмова загиблих платити гроші злочинному угрупованню.

За словами адвоката Чаідеса, влада США рідко надає притулок мексиканцям, оскільки жертви здирства з боку злочинних угрупувань не потрапляють під загальноприйняте визначення біженців. Однак, як розповів адвокат, в даному випадку йому вдалося переконати суд, що побоювання Чаідеса за своє життя були обгрунтованими.

За даними неурядової мексиканської організації Mexicans in Exile, з 2008 року США задовольнили 120 з 9920 поданих запитів про надання притулку від громадян Мексики.

Сьюдад-Хуарес, розташований на кордоні з американським штатом Техас, є найнебезпечнішим містом у Мексиці і одним зі світових лідерів за кількістю вбивств. Це місто вважається ключовим пунктом транспорту наркотиків в США. Як вказує AFP, за останні шість років у Сьюдад-Хуарес було вбито більше 10 тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «Мексиканець отримав притулок у США після вбивства 11 його родичів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути