четвер, 27 січня 2011 20:02

Медведєв зізнався, що обговорював тему звільнення Ходорковського

Медведєв зізнався, що обговорював тему звільнення Ходорковського

Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв зізнався, що обговорював тему звільнення Михайла Ходорковського "з деякими своїми колегами", які "займають високе положення", "звичайно, в кулуарах", і відмовився втручатися в роботу Хамовнічного суду Москви, який 30 грудня засудив екс-голову ЮКОСа і його партнера Платона Лебедєва до 14 років позбавлення волі.

Це випливає з витягів з інтерв'ю Bloomberg TV, яке показували напередодні ввечері незадовго до того, як Медведєв взяв участь у відкритті економічного форуму в Давосі. У четвер ввечері відповідь президента на запитання про Ходорковського, а також відповідь на питання про арешт опозиціонера Бориса Нємцова й інші відповіді публікує РИА Новости.

"Я можу вам сказати відверто, я на цю тему розмовляв навіть з деякими своїми колегами, природно, в кулуарах, колегами, які займають високе становище. І сказав їм просту річ: до тих пір, поки ти мені таємно будеш про це говорити, це буде означати, що у нас погано працює правова система. Президент не повинен у це втручатися, дайте розвиватися судовій та правовій системі самостійно, інакше будуть проблеми", - сказав в інтерв'ю Медведєв.

Медведєв назвав розмови про те, що Ходорковський не повинен був отримати другий термін, тиском на нього "як на президента".

"Я вважаю, що розмови про недосконалість судової системи, а також спроби тиску, в тому числі і на мене як на президента країни, в цьому плані мають абсолютно деструктивний ефект, - заявив він. - Вони змушують думати всіх інших, що в Росії настільки недосконала судова і правова система, що можна сказати президентові чи ще комусь: ви поміняйте вирок у справі Ходорковського, когось іншого, і тоді ми переконаємося в тому, що ваша правова система не безнадійна, а хоч якось працює. Але це неприйнятно".

Напередодні стали відомі інші висловлювання Медведєва про Ходорковського з інтерв'ю Bloomberg TV.

"Інвестор повинен дотримуватися законів. В іншому разі він може отримати термін, як Ходорковський або Медофф", - сказав він, відповідаючи на питання, чи можуть в Росії з'явитися "нові Ходорковські".

"Ні в кого не викликає сумніву, що звинувачення має право висувати додаткові обвинувачення щодо тих осіб, які сидять у в'язниці, як би це не сприймалося", - додав Медведєв.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв зізнався, що обговорював тему звільнення Ходорковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути