четвер, 25 вересня 2008 11:26

Медведєв відвідав базу підводних човнів на Камчатці

Президент РФ, Верховний головнокомандуючий Дмитро Медведєв в четвер відвідав базу підводних човнів Тихоокеанського флоту (ТОФ), розташовану в бухті Крашеніннікова на Камчатці, і оглянув атомний підводний крейсер стратегічного призначення "Святий Георгій Побідоносець", оснащений міжконтинентальними балістичними ракетами та протичовновими і протикорабельними торпедами.

Президента супроводжували міністр оборони Росії Анатолій Сердюков і командувач ТОФ віце-адмірал Костянтин Сіденко, пояснення давав командир підводного човна капітан першого рангу Олег Назаров.

Верховний головнокомандуючий оглянув головний командний пункт підводного човна, з якого здійснюється керування кораблем та ракетною і торпедною зброєю, що дозволяє виконувати стратегічні завдання.

Крейсер здатний виконувати завдання в будь-якій точці світового океану.

Назаров повідомив Медведєву, що крейсер був побудований в 1978 році в Северодвінську та спущений на воду в 1980 році. Екіпаж підводного човна - 197 осіб.

Медведєву показали бойову керуючу інформаційну систему, пульт керування загальнокорабельними системами, він також оглянув штурманську рубку, в якій знаходяться навігаційні прилади та карти.

Президента особливо зацікавив корабельний прийомоіндикатор, що працює за радіосигналами супутникової російської системи ГЛОНАСС і американської системи НАВСТАР. Медведєв поцікавився, коли такий прилад був встановлений на підводному човні. Командир крейсера повідомив, що це було зроблено в 2004 році, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Медведєв відвідав базу підводних човнів на Камчатці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути