вівторок, 03 лютого 2009 14:59

Медведєв та Лукашенко спільно знайшли вихід з кризи

Медведєв та Лукашенко спільно знайшли вихід з кризи
Росія та Білорусь розробили власний антикризовий план і мають намір затвердити його у вівторок. На думку президента РФ Дмитра Медведєва, державам під силу реалізувати спільну програму з подолання наслідків світової фінансової економічної кризи. Оцінюючи відносини Москви та Мінська, Медведєв також заявив про значущість військово-політичної співпраці двох країн. "Знаковою подією" стало підписання угоди про створення єдиної регіональної системи ППО.

За словами президента Білорусі Олександра Лукашенко, в ситуації, що склалася, економічним відносинам необхідно додати "додатковий імпульс". Як передає "Інтерфакс", Лукашенко вважає за необхідне пов"язати питання створення єдиної системи ППО з комплексом заходів з поглиблення військово-технічної співпраці Москви та Мінська. Ці заяви прозвучали у вівторок на засіданні Вищої ради Союзної держави.

Медведєв: програма актуальна і своєчасна

З приводу економічного плану Медведєв заявив: "У нас підготовлені конкретні пропозиції та документи з боротьби з фінансовою кризою, з негативними тенденціями". Його слова цитує ИТАР-ТАСС. На думку російського президента, програма актуальна і своєчасна, двом державам необхідно забезпечити її "належне виконання".

Медведєв також заявив, що бюджетні асигнування на будівництво Союзної держави будуть збільшені. Одному з пріоритетних завдань спільного розвитку, за його словами, є формування єдиного економічного та митного простору. "Ми готові активізувати цю роботу як в двосторонньому форматі, так і в рамках трійки ЄврАзЕС (Росія, Білорусь, Казахстан)", - слова Медведєва наводить "Інтерфакс".

У вівторок було також піднято питання про додання російському рублю статусу регіональної валюти.

Що стосується співпраці у військово-політичній сфері, то, заявив Медведєв, єдина система ППО РФ та Білорусі помітно підвищить обороноздатність двох держав. Відзначимо, що в бойовий склад системи ППО передбачається включити п"ять авіачастин, десять зенітних ракетних частин, п"ять радіотехнічних частин і одну військову частину радіоелектронної боротьби.

За словами Лукашенко, під час обговорення питань співпраці не було розбіжностей. "Справжні друзі ніколи не діятимуть на шкоду інтересів один одного", - заявив президент Білорусі, передає ИТАР-ТАСС.

В той же час Лукашенко відзначив, що накопичилося немало проблем. "Не без допомоги "продуманих" дій окремих держав, набирає обороти глобальна фінансова криза", - відмітив він. Цей процес не міг не торкнутися соціальної та економічної системи Союзу Білорусі та Росії, інформує NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв та Лукашенко спільно знайшли вихід з кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути